19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialINFOMATRIX 2013 sau cum sa uimesti lumea!

INFOMATRIX 2013 sau cum sa uimesti lumea!

In perioada 17-18 Mai 2013, publicul bucurestean este invitat sa descopere ultimele inovatii in materie de IT ale tinerilor din Romania si din intreaga lume, in cadrul etapei internationale a celei de-a XI-a editii a Concursului International de Proiecte Informatice  INFOMatrix 2013, organizata de Lumina Institutii de Invatamant in parteneriat cu  Universitatea Europei de Sud-Est Lumina (UESEL) si Ministerul Educatiei Nationale.

Anul acesta ne bucuram de un numar record de participanti : 255 de proiecte, 146 de scoli din 46 de tari si 540 de elevi si studenti.

In perioada 16-20 Mai 2013 asteptam cele mai bune proiecte finaliste  la etapa internationala care va avea loc la UESEL.

In cadrul expozitiei veti regasi o atmosfera interculturala fascinanta: costume si preparate culinare traditionala din toate tarile participante , suveniruri pentru vizitatorii ce poposesc la standurile de prezentare ale participantilor.

Romania este reprezentata nu doar de impresionantele proiecte ale elevilor romani in concurs, dar si prin ospitalitatea gazdelor. Astfel participantii  straini vor avea parte de  cateva excursii pe 19 Mai in Bucuresti, Constanta si Brasov.

Deschiderea oficiala are loc in data de 17 mai , orele 12 la sediul UESEL. Anul acesta ne bucuram de participarea Domnului Mircea Tudor, castigatorul Salonului de Inventii de la Geneva , cel care va adresa primele cuvinte de incurajare tinerilor inscrisi in competitie.

Dintre vorbitori mai fac parte:  Domnul Toma Campeanu, Vicepresedintele Centrului Romania Digitala, Domnul Stuart Evers, CEO la Euroweb.

La festivitatea de deschidere si-au anuntat participarea ambasadori si reprezentanti ai ambasadelor tarilor participante, manageri ai unor companii de profil, secretari de stat, personalitati din lumea culturala si sportiva.

Vedetele de anul acesta sunt roboteii dansatori.

Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Foișor

Florin Piersic a fost mutat din secția ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Foișor. A început să meargă pe distanțe scurte, potrivit...

Românii pot avea succes la Eurovision! Trebuie doar să demonstreze că au avut părinți de același sex: Decebal și Traian

România ar putea accede din nou cu succes în viitoarele finale din cadrul concursului Eurovision, poate chiar cu șanse la trofeu. Concurenții din țara...

Supremația germană în ingineria motoarelor – o privire asupra motoarelor Mercedes și BMW

Dacă discutăm despre excelența în automobilismul de lux, numele BMW și Mercedes-Benz își revendică neîncetat locuri de frunte. Renumite pentru combinația lor de inovație,...
Ultima oră
Pe aceeași temă