12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024

Info

Andrzej Wajda si Sir Ian McKellen vor primi Ursi de Aur

Cea de-a 56-a editie a Festivalului international de film de la Berlin, care se va desfasura intre 8 si 18 februarie, ii va omagia pe Andrzej Wajda si pe Sir Ian McKellen, care vor primi cate un Urs de Aur pentru intreaga lor activitate. Cineastul polonez (care in anul 2000 a primit si un Oscar pentru intreaga activitate) va primi premiul in cadrul unei ceremonii, pe 15 februarie, care va fi completata de proiectia filmului sau din 1972 “Pilat si ceilalti”. Cat despre actorul britanic innobilat in 1990, el va fi omagiat mai devreme, pe 11 februarie. Ceremonia nu va fi urmata de proiectia uneia dintre partile trilogiei “Stapanul inelelor”, care l-a facut celebru si in randurile publicului tanar, ci de “Richard al III-lea”, de Richard Loncraine, ecranizare din 1995 a piesei lui Shakespeare, cu actiunea plasata insa in 1930, la al carei scenariu a contribuit si McKellen.

Eveniment romano-francez la Strasbourg

Intre 20 februarie si 5 martie, la Strasbourg se va desfasura Chenzena franco-romana, organizata de Association Culturelle et Amicale Roumaine, in parteneriat cu Primaria din Strasbourg. Programul e unul eteroclit. Primul eveniment e o expozitie de pictura contemporana la care expun Ioan Vinau, Ioan Maric, Mihaela Pimbert, France Beyler s.a., dar si tinerii Ciprian Bodea si Hadrien Gras, care au facut stagii fiecare in tara celuilalt. In program mai figureaza o expozitie de fotografii din Romania, conferinte despre Enescu, geostrategia europeana, relatinizarea limbii romane, energia innoitoare sau parteneriatul dintre universitatile din Strasbourg si cele romanesti. Vor mai fi prezentate concerte de muzica contemporana romaneasca, lansari de carte, iar trupa Teatrului National din Targu Mures va prezenta in fiecare zi povesti romanesti in limba franceza. Intre 1 si 7 martie va avea loc Saptamana cinematografiei romanesti, in cadrul careia vor fi prezentate filmele: “Moartea domnului Lazarescu” de Cristi Puiu, “Niky Ardelean, colonel in rezerva” si “Dupa-amiaza unui tortionar” de Lucian Pintilie, precum si “Naica” de Elisabeta Bostan.

Trei romani la un teatru parizian

De la mijlocul acestei luni, actrita Ioana Craciunescu joaca, la Paris, intr-un nou spectacol, “Pescarusul” de Cehov, pus in scena de Virgil Tanase la Teatrul Mouffetard din arondismentul 5, Rive Gauche. Costumele pentru actorii din spectacol sunt realizate de o alta romanca, scenografa Doina Levinta.

www.adamilea.ro

Ada Milea are de curand un site oficial. La adresa www.adamilea.ro gasiti listate toate albumele sale, o biografie a ei, precum si ale colaboratorilor sai, Dorina Chiriac si Radu Banzaru, noutati, articole de presa, galerie foto. O oaie cu corp rotund ca de CD trece prin josul ecranului, semn ca se pot asculta si piese (“Bice pe bani”, “Toboso”, “Suverana stapana” de pe “Quijote”, dar si “Apolodor in Africa”, “Apolodor cowboy” si “Zum zum”). La rubrica de noutati, aceasta veste: pe 8 si 14 februarie de la ora 18,30, Ada Milea, Dorina Chiriac, Romulus Chiciuc, Adrian Cristescu si Bogdan Burlacianu vor canta “Quijote” la Teatrul Odeon.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă