12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialIncertitudinea persista la FC Farul

Incertitudinea persista la FC Farul

»  Bosanceanu s-a retras de la Farul, dar continua sa aiba drepturi asupra jucatorilor.

»  Daca vor sa se foloseasca de ei, oficialii marinarilor trebuie sa negocieze preluarea jucatorilor de catre echipa.

Nu a trecut mult de la retragerea lui Gheorghe Bosanceanu din conducerea Farului ca deja au aparut primele probleme. Acesta a declarat ca nu are pretentii financiare de la echipa, dar doreste sa isi recupereze o parte din investitia facuta in jucatori. Mare parte a marinarilor apartin firmei la care fostul finantator este actionar principal. Mai exact, aceasta firma are in continuare 76% din Farul, precum si drept de veto de 50% plus 1. In aceste conditii, noua conducere a Farului este legata de maini si nu poate face nimic. La ultima Adunare Generala a Membrilor Fondatori pe ordinea de zi au fost patru puncte: stabilirea noului Consiliu Director, aprobarea bugetului, stabilirea lotului de jucatori pentru sezonul viitor si diverse. Pentru ca nu s-a ajuns la un acord cu reprezentantii firmei lui Bosanceanu, plecat din tara la momentul intalnirii, nici unul dintre primele trei puncte, cele mai importante, nu a fost rezolvat in totalitate. Cea mai mare problema este a lotului de jucatori.

 

Acestia apartin firmei lui Bosanceanu, care doreste sa ii cedeze la Farul, insa contra unei sume de bani. Dumitru Manole, noul presedinte al echipei de pe litoral, a declarat: "Momentan nu se poate stabili lotul de jucatori. Acesta va fi stabilit dupa ce vom negocia preluarea jucatorilor de la Bosanceanu. Ceea ce putem spune acum este ca jucatorii vor avea drept de joc pentru Farul, dar pe parcurs trebuie sa ii rascumparam pentru a avea in totalitate drepturi asupra lor". Dintre jucatorii care au evoluat sezonul trecut, noua conducere nu va mai conta pe Branislav Vukomanovic, Dejan Rusmir, Ben Teekloh, Jan Pahor, Andrej Rastovac si Jehinde Fatai. Singurul stranier pe care mai poate conta Farul este Castro Chico, dupa ce Gerlem a semnat ieri cu FC Vaslui.

» Vin noi finantatori
Desi nu s-a anuntat inca un finantator principal, echipa de pe litoral pare ca a rezolvat problema bugetului pentru sezonul viitor. Mai multi reprezentanti ai unor firme din Constanta s-au declarat dornici de a veni alaturi de ceilalti finantatori pentru a asigura bugetul echipei de pe litoral. "Multi dintre oamenii care au cotizat pana acum la Farul raman alaturi de echipa. Singurul care a plecat este Bosanceanu. Mai mult, am semnale si din partea altor societati comerciale care doresc sa ni se alature. Am avut discutii cu trei firme care au promis ca vor finanta si ele bugetul echipei", a spus Manole.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă