16.4 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialÎnceput cu stângul pentru Samara

Început cu stângul pentru Samara

Desemnată cel mai valoros sportiv din 2012, Eliza Samara are un debut de an mai puţin convingător, dar, spune ea, sunt destule oportunităţi de a schimba situaţia.

Desemnată cea mai bună sportivă din 2012, jucătoarea de tenis de masă Eliza Samara nu a început tocmai bine noua stagiune. A suferit mai multe înfrângeri cu echipa de club, iar la naţională a pierdut în faţa Germaniei. Situaţia nu este tocmai plăcută, dar constănţeanca se ţine tare. „Am început destul de prost anul.

Au fost mai multe înfrângeri, dar asta este viaţa de sportiv. Uneori câştigi şi e frumos, alteori pierzi, dar trebuie să mă menţin concentrată. Este foarte important să nu cad psihic după un eşec. Avem multe turnee, stagii de pregătire şi mereu trebuie să fiu conectată 100% la ceea ce fac”, a declarat Samara, care a completat: „Chiar dacă am păşit cu stângul în noul an, sunt destule întreceri unde voi avea posibilitatea să mă revanşez. Este Europeanul de mixt, care va avea loc la Buzău şi unde trebuie să îmi apăr titlul, dar până atunci avem Campionatul Mondial din luna mai”.

 Asiaticele, adversare redutabile

Ca în fiecare an, lupta constănţencei se dă cu temutele asiatice, jucătoare care au dominat şi încă mai domină sportul cu mingea de celuloid. Pe Samara, însă nu o mai sperie jucătoarele asiatice. „Naturalizarea jucătoarelor asiatice este o practică des întâlnită în ţările europene. Pentru noi însă jucătoarele asiatice nu mai reprezintă o problemă. Anul trecut a fost unul perfect şi am demonstrat că putem să jucăm de la egal la egal cu orice jucătoare. Suntem pe drumul cel bun şi cred că va veni şi vremea când asiaticele se vor speria de noi”, ne-a declarat jucătoarea constănţeană.

Transferată la Fenerbahce Istanbul, Samara s-a supărat pe turci, care numesc sportul practicat de ea, ca mai peste tot de altfel, ping-pong. „În Turcia este foarte frumos, doar că, la fel ca peste tot, şi aici tenisului de masă i se spune ping-pong. Acolo sunt însă bani şi condiţii, iar lumea vine în număr mare să ne urmărească şi să ne încurajeze”, a afirmat Samara. 

În top şi pe Facebook

La 23 de ani constănţeanca a ajuns pe locul 18 în lume şi se luptă cu cele mai bune jucătoare ale planetei. Nu uită însă de primele ei succese. „Prima mea performanţă a fost câştigarea «Paletei de argint», competiţie la care se gândesc toţi copiii când se apucă să practice tenisul de masă. Am fost extrem de bucuroasă când am câştigat atunci. A urmat apoi Campionatul European de cadeţi unde m-am impus”, a spus Samara. Departe de casă, constănţeanca ţine legătura cu cei dragi şi prin Facebook. „Petrec destul de mult timp pe Facebook, este o modalitate comodă de a păstra legătura cu cei de acasă. Totodată, îmi găsesc vechii prieteni şi îmi fac alţii noi. Am reuşit să dau şi de colegii din clasele primare”, a mai spus constănţeanca.

 2 titluri europene a câştigat Samara în 2012, la dublu şi dublu mixt.

 

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă