10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialÎncepe sezonul croazierelor. Constanţa, port de plecare

Începe sezonul croazierelor. Constanţa, port de plecare

Astăzi începe sezonul de croaziere în Portul Constanţa. Artania, prima navă maritimă de pasageri care ajunge în Portul Constanţa anul acesta, soseşte la ora 8.00, la terminalul de croaziere. Va pleca în aceeaşi zi, la ora 18.00. Artania este o navă maritimă de mari dimensiuni din flota Phoenix Reisen şi navighează sub pavilion Bermuda. Are o lungime de 230 m, lăţime 32 m, pescaj 8 m şi o capacitate de 1.188 pasageri. Agentul navei este Phoenix Shipping and Trading. Nava vine de la Odessa şi se îndreaptă spre Istanbul, are la bord 994 pasageri şi este deservită de un echipaj format din 521 de persoane. Programul turiştilor pe perioada şederii în România include excursii la obiective turistice din zonă.Următoarele nave maritime de pasageri sunt anunţate pentru 22 aprilie – Kristina Katarina şi 26 aprilie – Costa Deliziosa. Anul acesta, în premieră, Constanţa devine port de plecare pentru navele de croazieră. Este vorba despre MSC Musica, un vas de pasageri care va pleca pentru prima dată pe 27 septembrie din port, spre Grecia, Italia şi Ucraina, într-un voiaj care durează 12 zile. Preţul pentru o croazieră începe de la 749 de euro pentru o cabină interioară. ”Pe 27 septembrie primii călători îmbarcaţi direct din România se vor urca la bordul navei MSC Musica şi vor porni într-o croazieră de 11 nopţi pe itinerarul Constanţa-Gythion-Vene­ţia-Katakolon-Istanbul-Yalta-Odessa-Constanţa. Încă alte 3 curse MSC Musica vor mai pleca în această toam­nă din Portul Constanţa“, a spus An­to­nio Niţu, directorul general al agenţiei care a pus deja în vânzare bilete.

Circa 40.000 de turişti

În acest an, potrivit informaţiilor furnizate de CNAPMC, în Portul Constanţa sunt aşteptate să ajungă 59 de nave de croazieră. Acesta vor transporta aproximativ 40.000 de turişti. Ei vor petrece numai câteva ore în ţară. De obicei, principalele obiective vizitate sunt cetăţile istorice sau unele restaurante cu specific, unde pot gusta mâncare şi băuturi tradiţionale.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă