19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialÎncepe războiul pentru CFR

Începe războiul pentru CFR

Campioana României va juca, vineri, primul derby al sezonului, cu Rapid Bucureşti, chiar înainte de startul în Liga Campionilor.

Pauza de două săptămâni forţată de meciurile naţionalei a picat cum nu se putea mai bine pentru CFR Cluj. După şase etape în care jocul a lăsat de dorit, campionii României au avut timp să-şi lingă rănile înainte de startul celei mai importante perioade din acest sezon. Prima bătălie pentru elevii pregătiţi de Andrea Mandorlini va fi vineri seară, când aceştia vor întâlni Rapid Bucureşti, în deplasare. Cel mai greu meci de până acum, cel puţin pe hârtie, cade chiar cu cinci zile înainte de startul în Liga Campionilor, astfel că o evoluţie şi, mai ales, un rezultat bun în Giuleşti vor betona serios moralul alb-vişiniilor.

Giuleşti cu noroc

„Nu ne gândim la Liga Campionilor, pentru că avem un meci foarte important cu Rapid. Giuleştenii sunt o echipă bună şi ne vor pune probleme cu siguranţă, dar prin trans-ferurile făcute în cele două săptămâni de pauză suntem mult mai puternici şi mergem să câştigăm cu Rapid”, a declarat preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan. Stadionul din Giuleşti este unul care le-a purtat noroc clujenilor la ultimele două vizite. În 2009 au cucerit prima supercupă din istorie, iar în turul ediţiei trecute de campionat le-au administrat un sec 4-1 bucureştenilor. Ba mai mult, ardelenii sunt neînvinşi în ultimele trei confruntări directe din Liga I, dintre care ultimele două s-au încheiat cu victoria lor. „Sper că pauza competiţională ne-a ajutat să ne revenim şi că vom creşte de la meci la meci. Orice partidă între Rapid şi CFR este un derby, la fel va fi şi acum. Noi mergem să câştigăm, ei vor să câştige, aşa că va ieşi un meci spectaculos, iar cine va fi mai bun, acela se va impune”, a spus şi finanţatorul campionilor, Arpad Paszkany. Rapid-CFR Cluj se va disputa vineri, de la ora 20.30.

Potenţial maxim

Una dintre explicaţiile pentru care CFR Cluj a avut probleme în acest început de sezon a fost legată de pregătirea de vară. Conform finanţatorului Arpad Paszkany, pregătirea fizică a fost făcută de către antrenorul Andrea Mandorlini pentru ca echipa să-şi atingă potenţialul maxim înainte de startul Ligii Campionilor. Astfel, o dată cu meciul din Giuleşti, clujenii nu ar trebui să mai aibă căderile fizice de pe finalul celorlalte meciuri disputate până acum.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă