30 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialIncendiul din Colectiv. Mircea Cărtărescu avertizează: Bucureştiul e o cursă de şoareci

Incendiul din Colectiv. Mircea Cărtărescu avertizează: Bucureştiul e o cursă de şoareci

Scriitorul Mircea Cărtărescu a avertizat, pe Facebook, că fiecare dintre tinerii care au murit atât de îngrozitor şi de absurd în tragedia din clubul Colectiv ar fi putut fi copilul lui, iar Bucureştiul este o cursă de şoareci şi vor fi zeci de mii de victime la următorul cutremur major.

Citește și:  Incendiul din Colectiv. Mărturia unui medic de la Spitalul de Urgență: Prea tineri pentru ce au trăit 

„Îmi pare teribil, teribil de rău. Fiecare dintre tinerii care au murit atât de îngrozitor şi de absurd, ca şi cei răniţi şi desfiguraţi ar fi putut fi copilul meu. M-am dezmeticit greu, toată noaptea am fost ca amorţit, abia acum simt durere şi neputinţă. Nu e nimic de reparat. Nici o condamnare, nici o încriminare nu le va reda acelor copii viaţa şi sănătatea, nimic nu le va şterge din minte oroarea trăită. Nimic din ce putem noi face nu-i va consola pe părinţi. Bucureştiul e o cursă de şoarici. Vor fi zeci de mii de victime la următorul cutremur major. Măcar gândindu-ne la aceşti morţi deja contabilizaţi undeva (adică la noi şi la cei dragi nouă) ar trebui în următoarea perioadă să facem ceva împotriva nepăsării criminale a edililor noştri. Vina e a lor pentru tragedia de la Club Colectiv şi pentru cele ce mai urmează”, a scris Mircea Cărtărescu, pe contul său oficial de pe Facebook.

Citește și: INCENDIUL din clubul Colectiv din București. Trei zile de doliu național, în memoria celor 27 de morți. Trei persoane, neidentificate. Oamenii ies în stradă. NOI IMAGINI

În urma incendiului produs vineri seară în Clubul Colectiv din centrul Capitalei şi-au pierdut viaţa 27 de oameni, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi. La acest moment, 146 de persoane sunt internate la 12 spitale din Bucureşti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă