25.8 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialINCENDIUL din Colectiv. Bulgaria este în doliu alături de poporul român

INCENDIUL din Colectiv. Bulgaria este în doliu alături de poporul român

Preşedintele şi premierul Bulgariei au transmis condoleanţe omologilor lor români, în urma incendiului produs vineri noapte la clubul Colectiv din Bucureşti, care s-a soldat cu 27 de morţi, relatează site-ul Novinite.com.

Preşedintele bulgar, Rosen Plevneliev a amintit că un incident similar s-a petrecut în Bulgaria în decembrie 2001, când şapte adolescenţi au murit în urma unei busculade, în faţa unui club din Sofia. Preşedintele bulgar şi-a exprimat solidaritatea cu poporul român şi speranţa că circumstanţele acestei tragedii vor fi stabilite în curând, potrivit Mediafax.

El le-a transmis însănătoşire grabnică celor răniţi şi a dat asigurări că Bulgaria este în doliu alături de poporul român şi comemorează victimele alături de statul vecin.

La rândul său, premierul bulgar, Boiko Borisov, i-a transmis omologului său român, Victor Ponta, un mesaj de condoleanţe.

Vineri seară, 27 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte aproximativ 200 au fost rănite în urma unui incendiu izbucnit în Clubul Colectiv din centrul Capitalei, în timpul unui concert. În prezent, 146 de persoane sunt internate în 12 spitale din Bucureşti.

Guvernul a decis instituirea a trei zile de doliu naţional, începând de sâmbătă, 31 octombrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă