21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialINCENDIUL din Colectiv. Bulgaria este în doliu alături de poporul român

INCENDIUL din Colectiv. Bulgaria este în doliu alături de poporul român

Preşedintele şi premierul Bulgariei au transmis condoleanţe omologilor lor români, în urma incendiului produs vineri noapte la clubul Colectiv din Bucureşti, care s-a soldat cu 27 de morţi, relatează site-ul Novinite.com.

Preşedintele bulgar, Rosen Plevneliev a amintit că un incident similar s-a petrecut în Bulgaria în decembrie 2001, când şapte adolescenţi au murit în urma unei busculade, în faţa unui club din Sofia. Preşedintele bulgar şi-a exprimat solidaritatea cu poporul român şi speranţa că circumstanţele acestei tragedii vor fi stabilite în curând, potrivit Mediafax.

El le-a transmis însănătoşire grabnică celor răniţi şi a dat asigurări că Bulgaria este în doliu alături de poporul român şi comemorează victimele alături de statul vecin.

La rândul său, premierul bulgar, Boiko Borisov, i-a transmis omologului său român, Victor Ponta, un mesaj de condoleanţe.

Vineri seară, 27 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte aproximativ 200 au fost rănite în urma unui incendiu izbucnit în Clubul Colectiv din centrul Capitalei, în timpul unui concert. În prezent, 146 de persoane sunt internate în 12 spitale din Bucureşti.

Guvernul a decis instituirea a trei zile de doliu naţional, începând de sâmbătă, 31 octombrie.

Cele mai citite

Guvernul începe să strângă cureaua. Majorările salariale și ale pensiilor, greu de îndeplinit

Guvernul a promis majorări de salarii și pensii, iar acum ministrul finanțelor, Marcel Boloș, trage un semnal de alarmă că nu mai sunt bani...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

BEC a stabilit ordinea pe buletine de vot la alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Central a stabilit, luni, prin tragere la sorţi, număru de ordine de pe buletinele de vot a partidelor politice, alianţelor electorale, alianţelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă