18.7 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialIncendiul din Chişinău: Două dintre cele trei paciente de la Spitalul de...

Incendiul din Chişinău: Două dintre cele trei paciente de la Spitalul de Arşi vor fi operate marţi

Starea a două dintre femeile rănite în incendiul din Chişinău care au fost aduse la Spitalul de Arşi este “destul de gravă”, însă ele vor fi operate marţi, în timp ce a treia persoană este în stare critică, astfel că nu poate fi operată deocamdată, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, medicul Adrian Stănculea, citat de Mediafax.

Femeia aflată în stare critică este ventilată mecanic şi intubată, iar celelalte două sunt intubate, şi au arsuri la cap, mâini şi torace, dar şi arsuri de căi aeriene, pe 30 – 45 la sută din suprafaţa corpului, a precizat Stănculea. Ele vor fi duse, marţi, în sala de operaţii. Pe de altă parte, arsurile persoanei în stare critică “se manifestă extrem”, astfel că nu se pune deocamdată problema să fie dusă, în această stare, în sala de operaţie.

“Prognostic este însă rezervat la toate cele trei paciente. Există un medic anestezist de la Chişinău cu care discutăm fiecare caz, el ţine legătura şi cu autorităţile de la Chişinău. El nu poate însă să exercite niciun gest medical, pentru că legislaţia nu permite acest lucru”, a adăugat Stănculea.

Citeşte şi: UPDATE: Trei persoane cu arsuri grave, în urma unui incendiu produs în Chişinău, sunt transportate la Bucureşti cu o aeronavă Spartan

Întrebat cum vor fi tratate pacientele din Chişinău, în condiţiile în care răniţii în incendiul din Colectiv au fost trimişi în străinătate, Stănculea a spus: “Aşa cum tratăm pacienţii de ani de zile”. El a dat asigurări că bolnavii sunt îngrijiţi în condiţiile pe care spitalul le are, beneficiind de tot ce medicii au la dispoziţie.

Medicul a mai precizat şi că Patriarhiava oferi spaţii de cazare pentru rudele celor trei femei, care vor ajunge în Bucureşti.

Citeşte şi: VIDEO. Explozie de proporţii în Chişinău, la o cantină studenţească: 17 persoane, grav rănite. Administratorii cantinei, reținuți

Cele trei paciente cu arsuri grave au fost aduse cu o aeronavă, duminică după-amiază, de la Chişinău la Bucureşti, fiind internate la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri.

Incendiul în care au fost rănite s-a produs sâmbătă, într-o clădire cu două etaje din apropierea Pieţei Centrale din Chişinău, pe bulevardul Ştefan cel Mare, după ce într-o încăpere a explodat o butelie cu gaz.

“Apelul la pompieri a parvenit la ora 13.24. În stingerea incendiului au fost implicate trei autospeciale. Incendiul a izbucnit într-un local cu două niveluri”, a declarat ofiţerul de presă al Serviciului de Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale, Diana Ţurcanu.

Citeşte şi: Patru răniţi grav în urma exploziei din Chişinău. Aceştia au arsuri pe mâini şi faţă, dar le-au fost afectate şi căile respiratorii

Incendiul, care a cuprins în total 55 de metri pătraţi din bucătăria şi salonul localului, a fost localizat în 15 minute, fiind salvat restul clădirii. Serviciul pentru Situaţii Excepţionale din Republica Moldova a început o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii incendiului şi cauza exactă a declanşării exploziei.

Cele mai citite

SUA şi Ucraina au încheiat un acord de apărare considerat un precursor al aderării la NATO

Preşedinţii american şi ucrainean, Joe Biden, respectiv Volodimir Zelenski au semnat joi un acord bilateral de apărare menit să întărească apărarea Ucrainei în faţa...

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...

Candidat unic sau fiecare cu turta lui?

Românii se întreabă cine va fi noul președinte. Din lecția istoriei, știm că alesul trebuie să aibă firmanul plătit la zi. Dar dacă Înalta Poartă...
Ultima oră
Pe aceeași temă