17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialIncendiu pe Canalul Dunăre-Marea Neagră

Incendiu pe Canalul Dunăre-Marea Neagră

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, incendiul a fost anunțat vineri, în jurul orei 22.30, în timp ce împingătorul Dunafoldvar, sub pavilion unguresc, se afla la kilometrul 29+500 al Canalului Dunăre – Marea Neagră, în dreptul localităţii Poarta Albă, scrie Realitatea.net. 

Nava a fost imediat dirijată la mal pentru evacuarea membrilor echipajului, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipe de pompieri ale ISU Dobrogea, precum și o navă pompier.

Focul a fost stins de pompieri după o intervenție care a durat mai mult de cinci ore.

Pe vas erau și 90 de tone de combustibil, intervenția pompierilor împiedincând însă flăcările să ajungă în apropierea rezervoarelor.

Primele indicii arată că focul ar fi pornit de la o instalație, în urma unui scurtcircuit.

În zonă au ajuns și reprezentanți ai unei firmei de depoluare, care au instalat baraje de reținere a produselor petroliere pentru a preîntâmpina o posibilă poluare.

La bordul împingătorului se aflau șapte marinari, doi români și cinci unguri, care au scăpat teferi.

Împingătorul plecase din Constanța și se îndrepta cu cele șase barje cu minereu de fier către Austria.
Pe perioada intervenției, traficul navelor pe canal, în zona respectivă, s-a desfășurat cu restricție de viteză.
 

Cele mai citite

Cutremur puternic în apropierea graniței dintre Mexic și Guatemala

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs duminică dimineață în apropierea coastei statului mexican Chiapas, a anunțat Institutul Geologic al Statelor Unite, potrivit Reuters. Cutremurul...

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, după ce Elveția a câștigat Eurovisionul: „Victoria lui Nimeni. Un imn înălţat non-binarităţii”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a reacționat dur după ce interpretul elvețian Nemo a cucerit marele trofeu de la...

Din 13 mai, o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă