12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialIncendiu la o parohie care adăposteşte 200 de asistaţi social

Incendiu la o parohie care adăposteşte 200 de asistaţi social

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri după-amiază, la parohia din localitatea prahoveană Valea Plopului, unde asociaţia creştină înfiinţată de preotul Nicolae Tănase adăposteşte peste 200 de asistaţi social, flăcările cuprinzând 30 de tone de fân, fără a face victime.

Un incendiu de proporţii a izbucnit, vineri după-amiază, în localitatea prahoveană Valea Plopului, parohie în care se află asociaţia creştină înfiinţată de părintele Nicolae Tănase, asociaţie care adăposteşte peste 200 de asistaţi social, copii orfani sau abandonaţi, tineri care nu au familii sau mame aflate în dificultate, care nu au adăpost, scrie Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Marina Dinu, flăcările au cuprins şapte căpiţe de fân, distrugând 30 de tone de furaje. Patru autospeciale de pompieri au fost mobilizate, pentru stingerea focului intervenind 20 de pompieri.

Incendiul nu a făcut victime, iar pompierii nu au stabilit cauza producerii focului.

La ora transmiterii acestei ştiri, incendiul a fost localizat, iar pompierii lucrează pentru lichidarea focului. Acesta este al doilea incendiu izbucnit anul acesta la asociaţia creştină a preotului Nicolae Tănase.

La începutul lunii martie, un incendiu izbucnit la parohie a distrus partea superioară a unei clădiri cu un etaj şi mansardă, în care se aflau depozite pentru lemne, bunuri de uz gospodăresc, spaţii de depozitare pentru alimente şi bucătării. La acel moment, pompierii au stabilit că focul a fost cauzat, cel mai probabil, de un coş de fum amplasat în apropierea unor materiale combustibile sau neprotejat termic şi a distrus bunuri în valoare de 300 000 de lei, în urma intervenţiei pompierii salvând bunuri evaluate la 700 000 de lei.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă