20.9 C
București
joi, 11 august 2022
AcasăSpecialIncendiu la mănăstirea Moreni din Vaslui

Incendiu la mănăstirea Moreni din Vaslui

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă după-amiază, la Mănăstirea Moreni, din judeţul Vaslui, flăcările cuprinzând clădirea care adăposteşte cele douăsprezece chilii ale măicuţelor, precum şi brutăria, bucătăria şi o locuinţă de protocol a lăcaşului de cult, fără a fi înregistrate victime.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, incendiul a fost anunţat la Serviciul de urgenţă 112 de către o măicuţă, sâmbătă, în jurul orei 17.30, în momentul în care flăcările au cuprins corpul de clădire în care se află cele douăsprezece chiii, brutăria mănăstirii, bucătăria şi o locuinţă de protocol.

În zonă, au fost trimise şase autospeciale de pompieri care intervin şi la ora transmiterii acestei ştiri pentru stingerea focului.

"Imediat după izbucnirea incendiului, clădirea a fost evacuată, fără a exista victime. Incendiul este generalizat la întreaga clădire, intervenindu-se pentru lichidarea acestuia", a declarat responsabilul mass-media al ISU Vaslui, Ciprian Silav.

Mănăstirea de maici de la Moreni este situată la aproximativ 30 de kilometri de Vaslui, fiind una dintre cele mai vizitate din zona Moldovei.

Cele mai citite
00:01:47

Pelosi: „Nu vom permite Chinei să izoleze Taiwanul”

Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, este fermă și spune că nu va permite Chinei să izoleze Taiwanul. Președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi,...

ONU spune că primele exporturi de grâu după invadarea Ucrainei vor începe de săptămâna viitoare

Primele exporturi de grâu după invadarea Ucrainei de către Rusia sunt aşteptate să înceapă săptămâna viitoare, în conformitate cu un acord internaţional semnat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă