12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialIncendii în California: Cel puțin o persoană a murit

Incendii în California: Cel puțin o persoană a murit

Pompierii au găsit un cadavru calcinat într-o tabără pentru persoane fără adăpost, devastată de unul dintre numeroasele incendii care afectează de mai multe zile California, relatează AFP, conform Mediafax.

Temperaturile au mai scăzut vineri, fapt ce a permis câtorva mii de persoane să se întoarcă acasă şi oferă speranţe pentru o revenire la normal.

În ultimele trei zile, pompierii au fost alertaţi pentru a stinge nouă incendii în zonele afectate de secetă.

Joi seara, la Carlsbad, un oraş situat la malul Oceanului Pacific, "pompierii au fost chemaţi într-o tabără pentru persoane fără adăpost (…). Sosind la faţa locului, ei au descoperit un cadavru calcinat", au anunţat, într-un comunicat, autorităţile comitatului San Diego.

Cea mai afectată este zona oraşului San Marcos, la nord de San Diego. Doisprezece kilometri pătraţi din zona San Marcos erau cuprinşi de flăcări vineri seara.

Dar, a explicat un purtător de cuvânt al municipalităţii din Carlsbad, "condiţiile meteorologice nu sunt favorabile. Rafale de vânt de opt kilometri pe oră şi o umiditate mai ridicată sunt prevăzute pentru weekend".

California este afectată frecvent de incendii pe perioadele verii şi toamnei, dar, în ultimii ani, incendii importante au izbucnit neobişnuit de devreme, din cauza secetei şi temperaturilor foarte ridicate.

În centrul oraşului Los Angeles, mercurul termometrului a urcat la 38 de grade Celsius, joi, egalând un record care data din 1970.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă