13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialInca un trucaj la ceremonia de deschidere a JO

Inca un trucaj la ceremonia de deschidere a JO

Copiii care ar fi trebuit sa reprezinte cele 56 de etnii din China la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing erau de fapt toti din comunitatea majoritara han, care reprezinta 90% din populatie, potrivit unui responsabil chinez.

Teoretic, spectacolul trebuia sa arate mozaicul de comunitati ce formeaza China, prin intermediul copiilor din diferite regiuni imbracati in tinutele traditionale.

Insa copiii care au incadrat un mare drapel chinez pe stadionul national erau toti hani, a explicat directorul adjunct al companiei de dans Galaxy, Yuan Zhifeng, citat de cotidianul Wall Street Journal, consultat de Mediafax.

Organizatorii au dat asigurari insa ca toti copiii au provenit din grupurile etnice oficiale ale tarii.

Programul oficial distribuit presei straine mentiona urmatorul lucru: "56 de copii din 56 de grupuri etnice chineze inconjoara drapelul national chinez, reprezentand cele 56 de grupuri etnice".

Aceasta dezvaluire, care survine in momentul in care China are probleme cu minoritati rebele precum tibetani sau uiguri, ar putea constitui a treia controversa care afecteaza grandioasa ceremonie de deschidere a JO. Organizatorii JO au recunoscut ca programul televizat a inclus imagini trucate si artificiile au fost generate pe calculator. Apoi, directorul muzical al spectacolului a recunoscut ca fetita care a cantat in timpul ceremoniei a facut play-back pe alta voce, adevarata cantareata nefiind destul de draguta pentru a aparea la televizor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă