14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialInca doua arestari in dosarul permiselor auto de la Pitesti

Inca doua arestari in dosarul permiselor auto de la Pitesti

In scandalul permiselor auto de la Pitesti, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Laurentiu Neagoe, sef de post din localitatea Babana – Arges, si al lui Florin Badea Boroiu, angajat la Evidenta Populatiei Arges.

Cei doi fusesera retinuti de DNA cu o zi inainte si acuzati, conform unor surse judiciare, de aderare la grup infractional organizat si fals. Neagoe este acuzat si de facilitarea schimbarii domiciliului unor clienti ai retelei de la Serviciul Permise Auto Arges in comuna unde era sef de post.
In dosarul permiselor auto de la Pitesti au mai fost arestate preventiv, de la mijlocul lunii iunie, 20 de persoane, acuzate de DNA ca cereau sume cuprinse intre 2.000 si 10.000 de euro in schimbul eliberarii de permise auto unor persoane care nu dadeau examen. Printre cei aflati in ancheta sub suspiciunea ca si-au luat permise in mod fraudulos de la Pitesti se afla si Cristian Popescu Piedone, membru al Partidului Conservator, acum primar al Sectorului 4 al Capitalei.
Se pare ca grupul de la Pitesti servea si filiere internationale, fabricand permise auto pentru romani care nu se aflau in tara. Reteaua ar fi eliberat, in total, aproximativ 1.400 de documente falsificate.
Anchetatorii au blocat, la inceputul cercetarilor, circa 300 de dosare depuse pentru examenul de permis in Arges, pe care le considerau suspecte din cauza vizelor de flotant obtinute de candidatii respectivi. Ancheta inca nu este incheiata, iar procesul a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie care a respins, saptamana trecuta, recursurile celor 20 impotriva deciziei de prelungire cu 12 zile a mandatelor lor de arestare.

Tatiana Dabija
Tatiana Dabijahttp://tatiana-dabija
Tatiana Dabija, sef departament Eveniment
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă