20 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialÎn prim plan, amenajările cu piatră naturală: apartamente întregi pot fi...

În prim plan, amenajările cu piatră naturală: apartamente întregi pot fi finisate şi decorate folosind aceste materiale

Piatra naturală câștigă teren, amenajările cu acest tip de materiale fiind din ce în ce mai frecvente în ultimii ani.  De altfel, la ediţia din acest an a Salonului  de mobilă de la Milano, cea mai importantă manifestare în domeniul decoraţiunilor la nivel mondial, nu puţine au fost expunerile de mobilier şi decorări folosind această soluţie care începe să “prindă” şi în ţara noastră.

Este de remarcat că piatra naturală este foarte versatilă, există numeroase soluţii atât pentru amenajări exterioare cât şi pentru orice fucţiune a casei. Sunt oferite, deasemenea, atât soluţii pentru segmentul de lux, cât şi pentru segmentul economic. Astfel, travertinul cu aspect similar lemnului, în nuanțe relaxante de crem, este foarte uşor de integrat în spațiile cu note mediteraneene, motiv pentru care se apelează tot mai mult la plăci în forme inedited.

Marmura este şi ea unul dintre materialele-vedetă în amenajările ieşite din tipare, în timp ce piatra naturală poate fi folosită în zonele statement și ca accent pe perete, în interioarele contemporane.

Piatra naturală poate fi folosită și pentru accente pe perete, fie in bucătărie, living, holuri sau băi, în timp ce preferințele legate de mozaicurile de piatră se indreptă în special spre variantele de lux. Noul showroom de piatră naturală PIATRAONLINE prezintă numeroase soluţii pentru orice fel de proiecte de amenajări. De altfel aici a fost prezentat un apartament concept ale cărui finisaje şi decorări sunt numai pe bază de piatră naturală.

Proiectul apartamentului realizat Star Rock Construct  împreună cu echipa de arhitecți Phenomena Laboratory a fost  finalizat de-a lungul a 3 săptămâni în cadrul showroom-ului de piatră naturală. Este de remarcat capacitatea extraordinară a pietrei naturale de a se adapta oricărui spațiu, chiar și celui de mici dimensiuni mici, în cazul de faţă constituit din living, dormitor, baie şi bucătărie. În cadrul acestui apartament s-a folosit marmura Cleopatra, Tundra Grey, Maron Emperador, Onix, travertin Peach Vein Cut, mozaic Classic Sugar antichizat, Kavala sablată și altele. Mesele de dining și cele pentru servit cafea sunt realizate din marmură Volakas, în timp ce placările aplicate dulapului din bucătărie din marmură Nero Marquina. Conform specialiştilor din echipa de proiectare  lucrările  prezintă un foarte bun raport calitate/preț.

După cum se poate observa din galleria foto, pietrele naturale sunt într-o cromatică variată și dinamică, reuşind să fie deopotrivă elegante, rafinate, dar și calde, primitoare, de o versatilitate uimitoare. Versatilitate pe care acest spațiu relativ redus o probează din plin.

 

 

Cele mai citite

Un alt premier european a fost amenințat după atacul asupra premierului slovac Robert Fico

Premierul polonez Donald Tusk a anunţat joi că a primit ameninţări după tentativa de asasinare a omologului său slovac Robert Fico, un website de...

Presiunile asupra prețurilor la energia electrică au afectat veniturile Hidroelectrica

Veniturile Grupului Hidroelectrica au înregistrat o reducere de 22 la sută pentru primul trimestru al anului 2024, comparativ cu primul trimestru al anului 2023,...

Cum arată joburile viitorului. 62% dintre elevii români aspiră să lucreze în domeniul IT

Domeniul IT&C este cel mai atractiv pentru liceeni atunci când vine vorba despre viitorul lor loc de muncă (62%), urmat de zona de creare...
Ultima oră
Pe aceeași temă