24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialIn prag de scoala, lectii interactive si ghiduri de utilizare

In prag de scoala, lectii interactive si ghiduri de utilizare

In septembrie, perioada inceputului de an scolar, achizitionarea de rechizite si materiale educationale se afla printre prioritatile elevilor si parintilor. Printre acestea, computerul si software-ul educational incep sa ocupe un loc privilegiat, fapt demonstrat de statisticile de vanzari ale magazinelor de profil.

Ministerul Educatiei si Cercetarii si-a dat acordul ca distribuitorii ce comercializeaza calculatoare in cadrul programului Euro 200 sa preinstaleze pe aceste PC-uri pachetele de lectii interactive realizate de SIVECO Romania. Acest proiect insoteste o initiativa a Intel Corporation, care a decis sa ofere gratuit CD-ul PC Basics – un ghid de utilizare a computerului, in cadrul aceluiasi program.
In fine, Microsoft Romania si divizia Intuitext din cadrul SOFTWIN au lansat campania “Mai usor de invatat, mai mult timp pentru distractie”, ce se va desfasura pe toata durata lunii septembrie 2005, in toate magazinele IT, in cadrul careia orice calculator cumparat cu Windows XP Home Edition preinstalat va fi dotat, gratuit, cu volumul II al Lectiilor Interactive Intuitext de chimie, biologie, fizica si geografie.
In cazul lectiilor interactive realizate de Siveco, agentii economici le pot descarca direct de pe site-ul Euro200 (http://euro200.edu.ro), pentru preinstalarea lor pe calculatoarele vandute in cadrul “Euro 200”. Iar cei care au achizitionat deja calculatorul pot descarca aceste componente de la aceeasi adresa. De asemenea, beneficiarii programului respectiv au acces gratuit la tutoriale de utilizare MS Office, produse de compania respectiva. “Luna pregatirilor si a inceperii scolii, septembrie, este pentru noi “Luna educatiei””, spune Irina Socol, director general al Siveco Romania. Suntem bucurosi ca putem face acest demers in favoarea utilizarii pe scara tot mai larga a softului educational – oferind lectii interactive si tutoriale tuturor beneficiarilor programului Euro 200. Speram ca astfel tot mai multi copii sa aiba acces la cultura digitala si practic sanse egale in Europa anului 2007 “.

Animatii, simulari tridimensionale, experimente virtuale

Despre lectiile Intuitext, cifrele facute publice de reprezentantii companiei care le-a creat anunta o triplare a vanzarilor in primul semestru din 2005, comparativ cu 2004. Acestia arata ca volumul II Intuitext este cel mai bine vandut program software educational din Romania, fiind dezvoltat impreuna cu un colectiv de profesori de top. Animatiile, simularile tridimensionale, experimentele virtuale si jocurile interactive fac posibila intelegerea rapida chiar si a celor mai grele subiecte din programa scolara. Astfel, timpul dedicat invatarii scade concomitent cu obtinerea unor rezultate mai bune la scoala. “In cadrul campaniei lansate de Microsoft si Intuitext, calculatoarele vor fi gata echipate pentru a fi folosite si la invatat, pe langa jocuri si Internet: sistem de operare licentiat si lectii care ii vor ajuta pe elevi la teme si la aprofundarea cunostintelor teoretice din scoala, a declarat Mariuca Talpes, directorul diviziei Intuitext a Softwin. Am considerat ca tinerii romani trebuie sa aiba acces facil si cu minim efort financiar la aceste resurse educationale moderne, asa cum se intampla in tarile Uniunii Europene”.

Ghid de utilizare a PC-ului, dar si a softului legal

In ceea ce priveste aplicatia PC Basics de la Intel, aceasta este un program foarte cunoscut, prin intermediul caruia sute de persoane din intreaga lume s-au obisnuit sa utilizeze calculatorul. “Ne bucuram sa putem pune la dispozitia studentilor versiunea sa localizata in limba romana,” a declarat Irinel Burloiu, Intel Business Development Manager.
In schimb, cand vine vorba despre Windows XP Home Edition, aproape orice copil sau tanar din Romania stie despre ce este vorba. Insa reprezentantii Microsoft vor sa-i faca pe acestia – cu ajutorul campaniei pe care au lansat-o impreuna cu Intuitext – sa vada si sa constientizeze care sunt adevaratele beneficii pe care le aduce un software legal. “Windows XP Home Edition cu Service Pack 2 ofera utilizatorilor sai siguranta si fiabilitate, protejandu-i de amenintarile ce pot veni din Internet (virusi, viermi, troieni), permitandu-le sa navigheze in siguranta pe Web, sa invete si sa se joace, a aratat Tudor Galos, Desktop Product Manager in cadrul Microsoft Romania. Folosind Windows XP Home Edition cu licenta, preinstalat pe calculator, utilizatorii pot beneficia din prima de toate facilitatile media avansate ale sistemului de operare, de download-uri si update-uri gratuite, precum si de suport gratuit”.

Cele mai citite

Un român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua...

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...

O despăgubire pentru daune produse de furtună a depășit 400.000 de lei. Riscul de furtună este pe locul al treilea în privința daunelor aduse...

Riscul de furtună a urcat pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuințelor, după incendiu și explozie, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă