0.8 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSpecialÎn orașul sirian Palmira a fost descoperită o groapă comună cu 65...

În orașul sirian Palmira a fost descoperită o groapă comună cu 65 de cadavre

O groapă comună în care se aflau trupurile a cel puţin 65 de oameni ucişi de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) în oraşul antic Palmira a fost descoperită de forţele guvernamentale siriene, a anunţat joi organizaţia neguvernamentală Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), relatează DPA citată de Agerpres.

Între cei ucişi se află membri ai forţelor regimului de la Damasc precum şi paramilitari aliaţi care au fost executaţi după ce SI a preluat controlul la Palmira, în mai 2015, menţionează OSDO.

Groapa a fost descoperită în apropierea unui aeroport militar din oraşul sirian, a adăugat organizaţia, care se bazează pe o reţea de militanţi pe teritoriul Siriei. La Damasc nu a fost făcută nicio confirmare oficială a acestei descoperiri. 

În cazul în care se confirmă, descoperirea macabră va fi a doua de acest tip la Palmira de la recuperarea oraşului de sub controlul SI, în urmă cu aproximativ două luni. În aprilie, mass-media de stat anunţau că forţele guvernamentale au descoperit o groapă comună la Palmira în care se aflau trupurile a peste 40 de oameni, între care femei şi copii. 

În martie, forţele regimului, cu sprijinul aviaţiei ruse, au recucerit Palmira de la organizaţia Stat Islamic, marcând o victorie majoră pentru regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Israelul îl acuză pe secretarul general al ONU că se aliază cu Hamas

Guvernul israelian l-a acuzat pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, că este de partea Hamas, în contextul în care înaltul oficial portughez a...

Parlamentul din Ucraina a cerut UE să deschidă negocieri cu ea în vederea aderării

Parlamentul ucrainean a cerut Uniunii Europene(UE) să deschidă negocieri cu această ţară în vederea aderării la blocul comunitar, relatează DPA sâmbătă, potrivit agerpres.ro. Parlamentarii ucraineni...

Odobescu și vicepremierul pentru integrare europeană al Ucrainei, despre minoritatea română din statul vecin

Protecţia drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale este importantă pentru un stat ucrainean incluziv, a afirmat ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, în cadrul unei declaraţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă