14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialIn onore di Marta Petreu. Sesiune de comunicări la Universitatea din Napoli

In onore di Marta Petreu. Sesiune de comunicări la Universitatea din Napoli

Universitatea de Studii din Napoli în colaborare cu Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, organizează, pe 4 și 5 aprilie 2017, o sesiune de comunicări despre opera Martei Petreu. Scriitoarea este laureată a numeroase pre­mii naţionale, iar volumele i-au fost traduse şi publi­cate în țări precum Franţa, S.U.A., Italia, Ungaria, Serbia sau Elveţia.

Marta Petreu este scriitor, profesor și Doctor în filosofie al Universităţii din Bucureşti. Face parte din gruparea literară „Echinox”  și este membră a Uniunii Scriitorilor din România şi a Fundaţiei Culturale „Apostrof”. Predă istoria filosofiei româneşti la Universitatea „Babeş-Bolyai” şi este redactor-şef al revistei Apostrof, mensual editat de Uniunea Scriitorilor din România.

A debu­tat editorial în 1981, cu volumul de poeme Aduceţi ver­bele. A publicat, sub titlul Conversaţii cu… (2004 şi 2006), două volume de interviuri cu personalităţi ale vieţii intelectuale româneşti

În 2011, Editura Polirom a iniţiat seria de autor „Marta Petreu”, în care au apărut, până acum, mai multe volume, printre care: romanul Acasă, pe Cîmpia Armaghedonului, care a obținut Premiul „Cartea Anului 2011” acordat de România lite­rară şi Fundaţia Anonimul sau Apocalipsa după Marta, o integrală a poeziei editate pînă în 2011.

În 2016, în colecţia „Eseuri şi confesiuni” a Editurii Polirom a apărut volumul Generaţia ’27 între Holocaust şi Gulag. Mircea Eliade şi Klaus Mann despre generaţia tînără.

De curînd, de asemenea în colecţia „Eseuri şi confesiuni”, a apărut ediția a III-a revăzută și adăugită a volumului Despre bolile filosofilor. Cioran.

Cele mai citite

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...

cum le plac cel mai mult jucătorilor sloturile?

Slot machines sunt una dintre cele mai populare opțiuni de jocuri de noroc folosite de...

Medvedev: “Nu trebuie să existe loc pentru sancțiuni ilegale”

Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a postat pe platforma X, fosta Twitter, un mesaj prin care a vorbit despre sancțiunile ilegale...
Ultima oră
Pe aceeași temă