13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialÎn ciuda downsizing-ului: Limuzina Bentley Flying Spur S zboară cu un W12...

În ciuda downsizing-ului: Limuzina Bentley Flying Spur S zboară cu un W12 până la 320 km/h

Lux, stil și forță fără compromisuri. Într-o eră în care majoritatea constructorilor se concentrează pe dezvoltarea de motoare mici sau soluții alternative de propulsie, pentru a fi cât mai eco, deși, în multe cazuri, soluțiile găsite trec plăcerea de a conduce în plan second, mai există încă producători de mașini sport și de lux care, cel puțin cu anumite modele, nu fac compromisiuri. Cea mai bună dovadă este Flying Spur W12 S, noua navă-amiral a celor de la Bentley.

Cu un motor bi-turbo, cu arhitectură W16, de 6.0 litri, care cu cei 626 CP pare un frățior mai puțin dezvoltat al celui de pe supercar-ul Bugati Veyron (+1.000 CP), noul model este prima limuzină Bentley cu patru uși care atinge o viteză maximă de peste 320 km/h și ajunge la 100 km/h în 4.5 secunde.

"Noul Flying Spur W12 S este cel mai performant sedan de lux. Îmbină o dinamică îmbunătățită și o putere mai mare a renumitului motor de pe W12 cu un exterior cu caracter și un design interior pentru clienții interesați de un Flying Spur cu și mai multă atitudine”, a declarat Wolfgang Durheimer, CEO și Chief Executive Bentley Motors.

Exteriorul noului Flying Spur W12 S are numeroase detalii în nuanțe închise, care semnalează noile abilități dinamice ale modelului. O suită de elemente metalice de culoare închisă, incluzând grila și ramele farurilor cu finisaj lucios Beluga, difuzorul spate dar și finisajele opționale din fibră de carbon conferă noului model o apariție dramatică în acord perfect cu performanțele.

Conform tradiției moderne Bentley, puterea este livrată printr-un sistem cu tracțiune integrală cu o distribuție de putere față spate de 40:60. Pentru a face față performențelor sporite, noua suspensie reglabilă a modelului Flying Spur W12 S contribuie la o manevrabilitate și o putere de tracțiune sporite, în timp ce frânele ceramice sunt disponibile opțional.

La interior, Flying Spur W12 S etalează detalii stilistice create pentru a-i spori aspectul sportiv și luxos, oferind numeroase elemente lucrate manual, o paleta cromatică mai largă, un nou finisaj pentru capacul consolei centrale și cusături personalizate.

Interiorul standard include un finisaj negru, distinctiv pentru capacul consolei centrale și chederele geamurilor (finisajul din fibră de carbon satinat este opțional); emblema W12 S de pe tetieră poate fi realizată prin tigheluri de contrast sau cusătură invizibilă; embleme W12 S pe pragurile laterale față și spate; un volan Sport Plus cu trei spițe și padele randalinate pentru schimbarea vitezelor, care sunt disponibile doar opțional la alte modele.

O nouă combinație unică de culori a fost creată pentru noul Flying Spur W12 S, utilizând un singur ton la interior, accente de culoare într-una dintre cele 17 culori de piele și tigheluri de contrast pentru tapițeria matlasată cu model diamant, pentru volanul Sport Plus și pentru restul interiorului.

Cele mai citite

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...
Ultima oră
Pe aceeași temă