22.4 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialFostul deputat Sebastian Ghiță ar putea fi judecat în România pentru deținere...

Fostul deputat Sebastian Ghiță ar putea fi judecat în România pentru deținere de acte false, infracțiune pentru care a fost reținut în Serbia

Fostul deputat Sebastian Ghiță ar putea fi judecat în România pentru deținere de acte false, după ce Judecătoria Belgrad a suspendat dezbaterile, până când Curtea Supremă din Serbia va da un verdict în privința extrădării, informează Digi24.

Potrivit sursei citate, în cazul extrădării lui Ghiță, dosarul privind deținerea de acte false ar putea fi judecat, automat, în România.


Citește și:  Vom uita de Ghiţă, aşa cum am uitat de Bechtel. Nu „se vrea“ să fie recuperaţi! | OPINIE

Tăcere deplină după ce Sebastian Ghiţă a scăpat de arestul de la Belgrad şi, în teorie, ar putea să-şi ia zborul spre alte zări, departe de justiţia română.


 

Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut la Belgrad, în noaptea de 13 spre 14 aprilie. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării. În 26 aprilie, procurorii DNA Ploieşti au solicitat instanţelor emiterea de noi mandate de arestare pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă, în cele două dosare de corupţie în care acesta este cercetat şi în care nu primise sau în care anchetatorii nu formulaseră solicitări de emitere a unui mandat de arestare, respectiv dosarul privind vizita fostului premier britanic Tony Blair şi cel în care Ghiţă este cercetat alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Cristian Herţanu.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă