15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialÎn cârca lui Banias

În cârca lui Banias

Mult trâmbiţata evaluare a deconcentratelor îmbracă încet, dar sigur, specificul unor mişcări feline, pentru că tot se spune ce se spune, cu trimitere la o mai veche meserie, despre… politică. Cu alte cuvinte, ne aflăm în plină fază a jocului de-a şoarecele şi pisica.

Evident, faza principală, pentru că acum, după un vechi obicei strămoşesc, cei care stăpânesc partidul, mă refer la PDL Constanţa, au posibilitatea să le arate celorlalţi pisica. Deocamdată, aşa cum a fost prezentată până acum, acţiunea nu pare să aibă cap şi coadă, fiind lipsită de coerenţă. De fapt, operaţiunea în sine a generat, încă de la început, numeroase suspiciuni.

În primul rând, în lipsa unei fundamentări bazate pe date concrete, a pus sub semnul întrebării credibilitatea şi autoritatea celor numiţi în funcţii cu acordul politic al PDL Constanţa. Chestiunea în sine a şifonat oarecum imaginea partidului în teritoriu, fiind lansate tot felul de comentarii privind posibila numire „pe ochi frumoşi” a unor directori.

Este de înţeles, într-un fel, zelul celor care au pus pe tapet, fără nici o justificare, într-un moment de criză în sânul PDL Constanţa, o chestiune atât de sensibilă cum este reevaluarea competenţei celor promovaţi. De cine? Evident, se ştie, de fosta conducere interimară tutelată de Mircea Banias. Cu alte cuvinte, pentru a mai lega un pietroi de gâtul lui Banias, unii sunt gata să afunde şi mai mult partidul în mlaştina discordiilor şi a disputelor sterile. Sigur, Gigi Chiru, neagă vehement, cel puţin aşa reiese din declaraţiile date presei, că la mijloc ar fi vorba de o reglare de conturi.

Teoria obsesiilor celor care vor să facă din Banias un „ţap ispăşitor” bun la toate este susţinută şi de faptul că printre primii „evaluaţi” se numără mare parte dintre cei care au fost recomandaţi de fosta conducere a organizaţiei judeţene! Dacă a fost debarcat din funcţia de şef în construcţii, după cum a scris presa locală, domnul Chiru mai are autoritatea morală de a decide cine este şi cine nu este competent?

Cele mai citite

Remontada cu scandal pe Santiago Bernabeu. Bayern Munchen acuză arbitrajul

Real Madrid a învins-o dramatic, cu scorul de 2-1, pe Bayern Munchen și s-a calificat în finala Champions League, dar nemții acuză că rezultatul...

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...
Ultima oră
Pe aceeași temă