12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialImpozitul, obligatoriu pentru bunurile dobandite in leasing

Impozitul, obligatoriu pentru bunurile dobandite in leasing

Contribuabilii care detin cladiri, terenuri sau mijloace de transport dobandite in baza unui contract de leasing financiar au obligatia sa le declare la compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei publice locale de care apartin. Serviciul Public de Impozite, Taxe si Alte Venituri ale Bugetului Local Constanta reaminteste ca  termenul legal de declarare pentru contractele de leasing financiar incheiate pana pe data de 31 decembrie 2006 a expirat la data de 31 ianuarie 2007. In cazul contractelor de leasing financiar incheiate dupa data de 1 ianuarie 2007, termenul legal pentru declarare este de 30 de zile de la data inscrisa in actul de dobandire.
Declaratiile de impunere vor fi depuse de catre toti detinatorii bunurilor achizitionate prin contractul de leasing financiar, chiar daca acestia beneficiaza de reducere sau de scutire de la plata impozitului pe cladiri, teren sau mijloace de transport. Pe intreaga durata a contractului de leasing financiar pentru persoanele juridice, se aplica mai multe reguli. Astfel, impozitul pe cladiri, teren sau mijloace de transport se datoreaza de catre locatar, iar valoarea care se ia in considerare la calculul impozitului pe cladiri este valoarea din contract a cladirii, asa cum este ea inregistrata in contabilitatea locatorului sau a locatarului, conform prevederilor legale. In cazul in care contractul de leasing inceteaza altfel decat prin adjudecarea la scadenta, impozitul pe cladiri, teren sau mijloace de transport este datorat de catre locator. Carmen Trentea, director executiv adjunct al SPITVBL, precizeaza ca orice modificare intervenita in contractul de leasing financiar trebuie anuntata, in termen de 30 de zile, organului fiscal competent.   

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă