10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialImportant lider al grupării Stat Islamic, ucis de forțele de securitate din...

Important lider al grupării Stat Islamic, ucis de forțele de securitate din Egipt

 

Un important lider al grupării jihadiste Stat Islamic, care ar fi fost implicat în atacurile din Sinai, a fost ucis de forțele de securitate egiptene, a anunțat, marți, Ministerul de Interne al Egiptului, potrivit Reuters, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, ar fi vorba de Ahmed Hassan Ahmed Al-Nashu, cunoscut sub numele de Ghandur Al-Masri. Al-Masri a fost responsabil de organizarea mai multor atacuri teroriste şi de recrutarea noilor membri pentru Ansar Bayt al-Maqdis, o grupare teroristă din Sinai subordonată Stat Islamic.

Forţele de securitate egiptene au efectuat un raid într-o clădire din oraşul Arish, din Sinaiul de Nord, unde militanţii islamişti instituiseră o bază de operaţiuni, iar în urma acestui raid Al-Masri a fost ucis. În plus, Ministerul egiptean de Interne a adăugat că forţele de securitate au reuşit să elimine doi membri ai Mişcării Hasm, despre care se presupune că a comis mai multe atacuri în centrul capitalei Cairo în ultimul an.

La începutul acestei luni, Egiptul s-a confruntat cu unul dintre cele mai sângeroase atacuri teroriste de pe teritoriul său, 23 de militari fiind ucişi de două bombe detonate în Sinaiul de Nord.

Egiptul se confruntă încă din 2013 cu o insurgenţă islamistă condusă de organizaţia teroristă Stat Islamic în Peninsula Sinai. Sute de militari egipteni şi-au pierdut viaţa în ultimii ani în luptele duse cu jihadiştii.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă