22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialImagini şocante cu bătrânul snopit în bătaie la Craiova

Imagini şocante cu bătrânul snopit în bătaie la Craiova

Sistemul de supraveghere al Primãriei Craiova a surprins incidentul din 2 aprilie, când un tânăr a bătut un bărbat pentru că traversa strada prea încet. Cosmin Drăgan este acuzat că, vineri după-amiază, l-a agresat pe craioveanul Pavel Rentea, în vârstă de 62 ani, pe care l-a lovit de mai multe ori cu pumnii. Bătrânul s-a ridicat şi a plecat mai departe, dar şoferul l-a prins din urmă şi l-a doborât din nou la pământ, pentru că îşi pierduse brăţara din aur în timpul primului incident.  Bătiaia a avut loc sub privirile nepoatei lui Rentea. După câteva ore, bãtrânul a murit la spital.

Drăgan a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, de magistraţii Judecătoriei Craiova. Bărbatul care l-a lovit cu pumnii pe Rentea pe trecerea de pietoni a fost arestat sub acuzaţiile de ultraj şi tulburarea liniştii publice, pentru care ar putea primi doar o amendă. El nu este cercetat şi pentru vătămare corporală, deşi există martori care au asistat la bătaia pe care i-a „administrat-o” bătrânului. Aceştia nu au fost însă invocaţi în instanţă.

Cu doar câteva ore înainte de reţinerea şoferului agresor, anchetatorii nu considerau necesară arestarea lui, susţinând că „nu se pune problema pericolului public”, după cum a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Gheorge Stoian. Ieri, magistratul craiovean a venit cu noi precizări, la fel de stu-pe-fiante. „Cercetările în cauză au continuat, iar procurorul de caz a considerat că sunt probe şi indicii temeinice pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri. A fost emisă ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore. Cercetările continuă şi pentru infracţiunea de loviri cauzatoare de moarte, dar se aşteaptă raportul complementar de la medicii legişti”, a declarat Gheorghe Stoian. Şoferul agresor acuzat de ultraj şi tulburarea liniştii publice riscă să fie condamnat la plata unei amenzi sau să primească închisoare de la unul la trei ani, dacă va fi găsit vinovat. Dacă acesta ar fi fost acuzat de anchetatori de lovituri cauzatoare de moarte, risca o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare. Procurorii s-au bazat însă în ancheta lor doar pe certificatul medico-legal, care precizează că nu există o cauzalitate între moartea bărbatului şi loviturile pe care le-a primit de la agresor. „Concluziile preliminare ale medicilor legişti arată că bărbatul a murit în urma unui infarct miocardic. Procurorul care se ocupă de caz a cerut un raport complementar la IML, ale cărui concluzii le aşteptăm în două-trei săptămâni. Nu pot spune cu precizie, dar în funcţie de concluzii se vor lua măsurile care se impun”, a spus procurorul Gheorghe Stoian.

Procurorii: prezenţa mass-media a mărit „rezonanţa socială a faptei”

Bărbatul de 62 de ani a ajuns, vinerea trecută, în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, după ce a fost bătut de şoferul cu BMW, enervat că acesta traversa prea încet strada. La incident a asistat şi nepoata bătrânului, în vârstă de 6 ani. O zi mai târziu, bărbatul agresat a murit.
Şoferul agresor, Cosmin Drăgan, este un recidivist cunoscut în lumea interlopă din Craiova. Bărbatul, în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat în 2009 la închisoare cu suspendare pentru complicitate la furt calificat, potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Craiova, Cristina Crăciunoiu. Procurorii ştiau de la început că acesta are antecedente penale. Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Craiova a declarat că, în rezoluţia procurorilor prin care s-a cerut arestarea preventivă a lui Drăgan, este specificat că acesta este recidivist, fiind condamnat de Judecătoria Târgu Jiu la doi ani de închisoare cu suspendare pentru com-plicitate la furt calificat. Iniţial, IPJ Dolj, prin purtătorul său de cuvânt, agent Amelia Căprărin, a susţinut că tânărul de 22 de ani nu are antecedente penale. Tot în rezoluţia procurorilor se arată că, drept urmare a ecoului faptelor, precum şi a prezenţei mass-media la locul unde a avut loc incidentul, „s-a mărit rezonanţa socială a faptei”. Agresorul este fiul unui afacerist din Craiova, Adrian Drăgan. Societatea acestuia, Drăgan Adrian & Mariana SNC, înfiinţată în 2005, are ca obiect de activitate întreţinerea şi repararea autovehiculelor. Firma a declarat un număr de trei angajaţi şi o pierdere pe 2008 de circa 3.500 de lei, la o cifră de afaceri netă de aproximativ 42.000 de lei. Adrian Drăgan mai deţine şi 50% din Adigani SRL Craiova, o societate aflată în lichidare, care se ocupă tot cu întreţinerea şi repararea autovehiculelor.

Un apropiat al grupării lui Caiac

Surse apropiate lumii interlope din Craiova susţin că agresorul lui Pavel Pantea face parte din gruparea lui Gigi-Vadik Zavera, alias Gigioc. Zavera este cunoscut ca membru al reţelei interlope „Frăţia”, una dintre cele mai temute din Craiova. Din această grupare a făcut parte şi Mihai Pârvu, zis Caiac, împuşcat în 2008 după o partidă de poker. Sursele citate susţin că şoferul agresor ar fi fost una dintre „săgeţile” grupării. „Săgeata” este persoana care retrage banii din bancomate cu ajutorul unor cărţi de credit clonate.

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Un grup de filipinezi a sărbătorit paștele ortodox cu drob și cu pachețele de primăvară

România devine o a doua casă pentru mulți imigranți, iar aceștia își împletesc tradițiile din țările lor de origine cu cele românești. Spre exemplu,...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă