-0.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSpecialIlie Carabulea a fost eliberat

Ilie Carabulea a fost eliberat

Omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul său, Oprea, şi alţi trei inculpaţi arestaţi în dosarul Carpatica Asig vor fi puşi în libertate, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a admis vineri contestaţiile formulate de aceştia împotriva încheierii Tribunalului Sibiu, scrie Agerpres. 

Hotărârea CA Alba Iulia este definitivă.

Purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, pentru AGERPRES, că instanţa a admis contestaţiile formulate de cei cinci inculpaţi – Ilie Carabulea, Oprea Carabulea, Angela Toncescu, Liviu Stoicescu şi Gheorghe Năşărău – împotriva încheierii Tribunalului Sibiu, a desfiinţat încheierea penală atacată şi a procedat la o nouă judecată. Instanţa a respins propunerea de arestare preventivă a celor cinci inculpaţi şi a dispus punerea de îndată în libertate dacă nu sunt arestaţi în altă cauză. 

În ceea ce le priveşte pe Maria Coşa şi Georgeta Crideanu, CA Alba Iulia a înlăturat măsura arestului la domiciliu dispusă de Tribunalul Sibiu. 

CA Alba Iulia respins, de asemenea, contestaţia formulată de DIICOT. 

Şedinţa de judecată a durat peste cinci ore, iar judecătorul a deliberat aproximativ o oră. 

Curtea de Apel Alba Iulia a amânat pentru vineri, la cererea avocaţilor, judecarea contestaţiile formulate, în dosarul Carpatica Asigurări, împotriva deciziei Tribunalului Sibiu prin care a fost admisă arestarea preventivă a omului de afaceri Ilie Carabulea, a fiului său, Oprea, şi a altor trei inculpaţi. 

Inculpaţii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani. 

Tribunalul Sibiu a decis, sâmbătă seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a omului de afaceri Ilie Carabulea, a fiului său, Oprea, şi a altor trei inculpaţi din dosarul Carpatica Asigurări. Faţă de inculpaţii Maria Coşa şi Georgeta Crideanu, Tribunalul Sibiu a respins propunerea formulată de către D.I.I.C.O.T cu privirea la luarea măsurii arestării preventive şi a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. 

Ilie Carabulea, fiul său Oprea şi alte cinci persoane – Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Gheorghe Nasărău, Maria Coşa şi Georgeta Crideanu sunt inculpaţi în dosarul Carpatica Asigurări, acuzaţiile fiind constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, evaziune fiscal şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70 milioane de lei. 

Săptămâna trecută, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, au efectuat 13 percheziţii pe raza judeţelor Sibiu, Ilfov şi a municipiului Bucureşti, atât la domiciliile suspecţilor, cât şi la sediile unei firme de asigurări. 

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu au fost audiate 27 de persoane. 

Potrivit unor surse judiciare, la sfârşitul anului 2014 – începutul anului 2015, Oprea Carabulea (împuternicitul lui Ilie Carabulea), Daniel Micu, Georgeta Crideanu, Ana Popa şi Angela Toncescu au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmăreau protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asigurări şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România. 

Joi, Fondul de Garantare a Asiguraţilor a preluat temporar conducerea Carpatica Asig, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). 

Cele mai citite

Deca încearcă în continuare să mascheze rezultatele slabe de la testele PISA. Propagandă pentru legile lui Iohannis, de la Ministerului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, în continuare, încearcă să mascheze rezultatele foarte slabe de la testele PISA, sub alibiul că e la fel de rău...

Deca încearcă în continuare să mascheze rezultatele slabe de la testele PISA. Propagandă pentru legile lui Iohannis, de la Ministerului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, în continuare, încearcă să mascheze rezultatele foarte slabe de la testele PISA, sub alibiul că e la fel de rău...

Când vor circula trenurile din România cu 160 km/h?

Viteza medie cu care un tren de călători circulă la ora actuală în România este de 44 km/h. Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean a...
Ultima oră
Pe aceeași temă