15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialIisus a murit de SIDA, susţine un pastor african

Iisus a murit de SIDA, susţine un pastor african

Un pastor din Africa de Sud a lansat ipoteza incredibilă conform căreia Iisus Hristos ar fi fost o victimă a virusului HIV.

Pastorul Xola Skosana susţine că speră ca astfel să înlăture ruşinea din jurul acestei boli necruţătoare. El spune că are ca responsabilitate crearea unei imagini a lui Dumnezeu, care se îngrijeşte de oameni, nu a unuia care îi judecă şi nu le pasă de ei, informează Sky News citat de ziare.com.

Pastorul este acuzat că în predicile sale creează imaginea unui Iisus promiscuu din punct de vedere sexual. Xola Skosana ţine predici la o biserică aflată lângă Cape Town şi care aparţine unei confesiuni numite Way of Life.

El însuşi şi-a pierdut două surori, care au fost răpuse de SIDA. În luna august, pastorul şi-a făcut testul HIV alături de alţi 100 de oameni, chiar în faţa congregaţiei din care face parte. Afirmaţiile sale nu sunt privite cu ochi buni de creştini. În Africa de Sud, mor zilnic 1.000 de oameni din cauza complicaţiilor produse de SIDA.

“Se spune că nu poţi pune laolaltă numele lui Iisus şi al bolii SIDA, însă, în multe pasaje din Biblie, Dumnezeu se pune pe el însuşi în ipostaza celui bolnav şi marginalizat”, a declarat controversatul pastor.

Acesta chiar a făcut apel la mai multe biserici, pentru ca acestea să introducă în predicile ţinute şi subiectul delicat al acestei boli, pentru a stopa ruşinea cu care este privită în întreagă lume.

Până acum, SIDA a fost pusă sub semnul negării, ceea ce a sporit efectele ei negative. Autorităţile nu au luat măsurile necesare, iar ministrul Sănătăţii din această ţară propunea ca leacuri pentru SIDA sfecla şi usturoiul.

Cele mai citite

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă