19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialIgor Smirnov cere invalidarea alegerilor prezidenţiale din Transnistria

Igor Smirnov cere invalidarea alegerilor prezidenţiale din Transnistria

Liderul transnistrean Igor Smirnov a cerut, luni, invalidarea scrutinului electoral care a avut loc duminică în Transnistria, relatează PRO TV Chişinău, preluat de Mediafax.

Comisia Electorală Centrală de la Tiraspol susţine că a primit luni 27 de plângeri cu privire la scrutinul de duminică, între care şi un demers de 15 pagini din partea reprezentanţilor lui Igor Smirnov, care solicită ca scrutinul electoral să fie invalidat.

Alegerile au fost validate, rata de participare fiind de 56 la sută. Pentru a câştiga alegerile, un candidat trebuie să obţină 50 la sută plus 1 din voturi. Un al doilea tur va fi astfel organizat în două săptămâni, iar acesta va fi validat dacă vor vota 25 la sută dintre alegători.

Echipa de campanie a lui Evgheni Şevciuk a anunţat luni dimineaţa că fostul preşedinte al Legislativului a câştigat alegerile cu 39, 1 la sută din voturi.

“Şevciuc conduce cu 39,1 la sută din voturi. Actualul preşedinte al Sovietului Suprem, Anatolii Kaminski, se află pe locul al doilea, cu 27,7 la sută din voturi, iar liderul transnistrean Igor Smirnov are 25,5 la sută”, a declarat un oficial din cadrul echipei de campanie a lui Şevciuc, după numărarea a 95 la sută din buletine.

Potrivit unui sondaj realizat la ieşirea de la urne şi publicat de agenţia Vector după închiderea secţiilor de votare, actualul lider de la Tiraspol, Igor Smirnov, este cel care conduce în alegerile prezidenţiale din Transnistria, potrivit Itar-Tass.

Smirnov ar fi obţinut 47,38 la sută voturi, fostul preşedinte al Parlamentului Evgheni Şevciuc 23,21 la sută, iar actualul preşedinte al Parlamentului, Anatoli Kaminski (susţinut de Kremlin) 22,06 la sută.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...
Ultima oră
Pe aceeași temă