12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialIgor Dodon: România niciodată nu va putea „înghiți” Republica Moldova. Îi va...

Igor Dodon: România niciodată nu va putea „înghiți” Republica Moldova. Îi va provoca indigestie

Președintele Dodon a declarat că unirea Republicii Moldova cu România nu trebuie admisă, iar cetățenii care se pronunță împotriva statalității Moldovei trebuie declarați în afara legii. Ba mai mult, Dodon a spus că „România nu va putea înghiți R. Moldova”, iar scenariul unei uniri înseamnă un scenariu de război civil în R. Moldova.

„Noi ne-am pronunțat cu un proiect de lege, propunem același lucru care există în România – cei care se pronunță deschis pentru lichidarea statului românesc sunt considerați în afara legii. Sunt interziși, sunt arestați etc. Noi trebuie să facem același lucru”, a spus președintele, citat de Agora.md.

Igor Dodon susține că în anul 2018 se va încerca destabilizarea situației din țară prin organizarea diferitor evenimente dedicate unirii. „Atunci când câteva mii de cetățeni români vor încerca să treacă în marș de la frontieră până în Chișinău, iar zecilor, miilor și milioanelor de cetățeni acest lucru nu le place, ei ar putea răspunde cu unele acțiuni. În legătură cu acest lucru, nu avem nevoie de destabilizarea situației”, a declarat șeful statului.

Potrivit acestuia, „scenariul unei uniri înseamnă un scenariu de război civil în R. Moldova, prea mulți nu-și doresc asta. Printre altele, România niciodată nu va putea înghiți R. Moldova. Asta va duce la indigestie pentru ei, figurat vorbind. Va duce la lichidarea statului român, pentru că mai sunt alții care nu sunt prea bucuroși că fac parte din România”.

„Nu trebuie să vă jucați cu focul în ceea ce privește unirea”, a conchis Dodon.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă