13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialIgaş: România să fie pregătită să primească imigranţi din Africa

Igaş: România să fie pregătită să primească imigranţi din Africa

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat că în România ar putea ajunge imigranţi din nordul Africii, care îşi părăsesc ţările din cauza conflictelor din acea zonă, şi că ţara noastră trebuie să fie pregătită să le asigure acestora o anumită protecţie, relatează NewsIn.

„România trebuie să fie pregătită, aşa cum şi celelalte ţări membre ale UE sunt pregătite să primească, dacă este cazul, comunităţi sau reprezentanţi ai comunităţilor de unde vedem că astăzi sunt probleme majore, mai exact din nordul Africii. România trebuie să fie pregătită oricând, dacă se pune problema să fim asaltaţi de imigranţi din partea de nord a Africii. România poate să le asigure o anumită protecţie, reglementată de altfel prin mai multe directive europene, până când problemele din acea zonă se vor soluţiona sub o formă sau alta”, a declarat Traian Igaş.

Ministrul a mai menţionat că sunt două categorii de oameni care ar putea să ajungă în România: O categorie de oameni acceptaţi în România, şi anume refugiaţi, dar ne confruntăm şi cu imigrări ilegale în România”, a susţinut Igaş.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă