15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialIeşite din pepeni

Ieşite din pepeni

Supă, friptură, desert şi cocktail, toate pot fi gătite şi cu marele fruct al verii, pepenele.

Pepenele poate fi folosit nu numai pentru a prepara cocktailuri şi deserturi delicioase, dar şi pentru mâncăruri uşoare şi savuroase, cum ar fi cotletele de miel cu bucăţele de pepene, sugestie dată de specialiştii în gastronomie ai ziarului britanic Daily Mail.  

Reţete recomandate de specialiştii ziarului britanic Daily Mail

Salată cu feta, pepene şi mentă

Ingrediente

400 de grame de pepene fără seminţe

două linguri de ardei iute muratşi tocat

100 de grame de măsline

200 de grame de feta

ulei de măsline de calitate

frunzuliţe de mentă

pătrunjel

felii mari de lămâie

Tăiaţi pepenele cubuleţe. Puneţi într-un bol de salată fructul, ardeiul şi măslinele, apoi adăugaţi cu grijă brânza feta. Turnaţi ulei de măsline peste ingrediente şi împrăştiaţi condimentele. Serviţi cu bucăţi mari de lămâie.

 

Cotlet de miel cu pepene

Ingrediente

un kilogram de pepene fără seminţe

50 de grame de unt sărat

sare de mare

piper negru

opt cotlete de miel

o lingură de oţet balsamic alb

rozmarin

o lingură de ulei de măsline

Tăiaţi pepenele verde în bucăţi subţiri. Încălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Puneţi pepenele în tavă, cu puţin unt şi condimente. Lăsaţi la copt timp de 35-40 de minute, până când aproape tot sucul fructului a rămas în tavă. Condimentaţi cotletele pe ambele părţi şi prăjiţi-le într-o tigaie de ­teflon până capătă o culoare aurie.

Stropiţi pepenele cu oţet şi amestecaţi uşor cu o spatulă. Puneţi carnea peste fructe, adăugaţi rozmarin şi ulei şi mai lăsaţi la cuptor încă 10 minute. După ce aţi oprit focul, aşteptaţi cinci minute, apoi turnaţi sosul din tigaie peste carnea şi pepenele din tavă.

 

Pandişpan cu pepene şi lichior de lămâie

Ingrediente

400 de grame de pepene fără seminţe

50 de grame de zahăr pudră

şase bucăţi de pandişpan

trei linguri de lichior de lămâie

100 de grame de cremă de lămâie

Tăiaţi pepenele în cubuleţe mici, puneţi-le într-o tigaie cu zahărul, acoperiţi şi lăsaţi pe foc 10 ­minute, până când amestecul devine arămiu şi suculent. Strecuraţi apoi conţinutul.

Aranjaţi bucăţile de pandişpan într-un singur strat, la baza unui bol cu picior. Amestecaţi lichiorul de lămâie cu trei linguri din sucul de pepene şi stropiţi pandişpanul cu lichidul astfel obţinut, apoi puneţi crema de lămâie. Puneţi apoi pe deasupra câteva cubuleţe de pepene proaspăt.

 

Supă de pepene şi castraveţi

Ingrediente

doi castraveţi

500 de grame de pepene fără seminţe, tăiat bucăţele

o lingură de ceapă tocată

trei linguri de suc de lămâie

100 de mililitri  ulei de măsline

o linguriţă de sare

o linguriţă de zahăr pudră

arpagic tăiat mărunt

Decojiţi şi tăiaţi castraveţii. Aruncaţi porţiunea de la fiecare capăt. Ar trebui să obţineţi jumătate de kilogram de castraveţi tăiaţi. Puneţi legumele şi fructul în robotul de bucătărie şi faceţi-le piure, apoi puneţi amestecul într-un bol, acoperiţi-l şi răciţi-l timp de cel puţin două ore. Serviţi cu puţin ulei şi arpagic presărate deasupra.

 

Mojito cu pepene

Tăiaţi bucăţele 600 de grame de pepene fără seminţe şi fără coajă şi puneţi-le ­într-un blender, cu 100 de mililitri de rom alb şi trei linguriţe de zahăr. Amestecaţi-le până se omogenizează şi strecuraţi ­printr-o sită fină.

 
Puneţi multă gheaţă într-un pahar înalt, turnaţi sucul de pepene, adăugaţi o feliuţă de lămâie şi patru-cinci frunzuliţe de mentă. Amestecaţi totul cu o lingură pentru a combina aromele, apoi serviţi imediat, cu paie colorate.

Elena David
Elena Davidhttp://elena-david
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...

Bayer Leverkusen, singura echipă din istoria Bundesligii care încheie sezonul neînvinsă

Bayer Leverkusen, campioana în premieră a Bundesligii, a devenit prima echipă din istoria campionatului de fotbal al Germaniei care încheie un sezon fără nicio...

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...
Ultima oră
Pe aceeași temă