19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialIertat de procurori pentru sinceritate

Iertat de procurori pentru sinceritate

ALBA. Un angajat al Primariei Alba Iulia si sotia sa au fost scosi de sub urmarire penala de catre procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Alba Iulia dupa ce au distrus un cimitir roman in timp ce sapau fundatia pentru construirea unei case.
Motivul invocat de procurori este ca "invinuitii au avut o atitudine sincera pe parcursul urmaririi penale, recunoscand si regretand fapta, nu sunt cunoscuti cu antecedente penale, fiind la prima abatere".
In aceste conditii, electricianul angajat la Primarie, Simion Breaz, a primit o simpla amenda de 22 de milioane de lei vechi.
Directorul Muzeului National al Unirii, Gabriel Rustoiu, s-a aratat indignat de solutia data de procurori si, mai ales, de motivarea ei.
"Asa au regretat de tare ca si-au construit casa chiar pe durata cercetarii penale. Noi i-am prins de cand era numai groapa, dar ei au continuat", a spus Rustoiu, care a fost director al Directiei pentru Cultura, institutie care a depus plangerea la Parchet.
Directorul adjunct al Inspectiei de Stat in Constructii, Mircea Abrudeanu, a spus si el ca constructia ridicata de angajatul primariei este ilegala. "Nu are autorizatie acolo. Nu sunt respectate normele de protectie sanitara" a spus Abrudan.     
   

Cele mai citite

Un român în vârstă de 28 de ani a fost găsit mor într-o piață publică din Genova

O descoperire tragică a avut loc vineri, în jurul orei 16:30, în Piazza Monte Santodin din cartierul Sestri Ponente din Genova, Italia. Cadavrul unui...

Motivul incredibil pentru care Kristi Noem, om politic din SUA, și-a ucis câinele

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în...

Trupele ruse ar fi pe punctul de a încercui orașul Ceasiv Iar

Trupele ruse încearcă să încercuiască orașul Ceasiv Iar din regiunea Donețk, potrivit unui oficial militar ucrainean, potrivit hotnews.ro. Atacul este în desfășurare, însă Kievul...
Ultima oră
Pe aceeași temă