24.6 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSpecialHutupan si Elisei, printre stele handbalului

Hutupan si Elisei, printre stele handbalului

Portarul Luminita Hutupan-Dinu si extrema stanga Valentina Elisei-Ardean se afla printre sportivele nominalizate de federatia internationala la titlul de cea mai buna handbalista in anul 2005, care va fi decernat in urma voturilor acordate pe site-ul IHF. Federatia Internationala de Handbal a dat publicitatii propunerile pentru titlul de cea mai buna jucatoare si cel mai bun jucator pe anul 2005. Pe lista propunerilor feminine se afla si doua jucatoare din nationala Romaniei, care au fost alese in decembrie 2005 si in echipa lumii, dupa incheierea CM de la Sankt Petersburg: portarul Luminita Hutupan-Dinu, care joaca la clubul sloven Krim Electa Ljubljana, si extrema stanga Valentina Elisei-Ardean, care evolueaza in prezent la formatia din Serbia-Muntenegru, Knjaz Milos.
“Uneori apara ca si cum ar veni de pe alta planeta”, se arata in caracterizarea facuta de IHF portarului Romaniei. Pe site-ul federatiei internationale se mai afirma ca evolutiile bune ale lui Hutupan si ale lui Elisei reprezinta unul din motivele renasterii echipei Romaniei.
Celelalte jucatoare nominalizate la titlul de cea mai buna handbalista in 2005 sunt olandeza Pearl van der Wissel (Gudme), germanca Grit Jurack (Viborg), rusoaica Ludmila Bodnieva (Krim Ljubljana) si jucatoarea coreeana Sun-Hee Woo (Samcheok City Hall).
La masculin, nominalizatii sunt: Sterbik Arpad (Serbia-Muntenegru), Mirza Dzomba, Ivano Balici (ambii Croatia), Wissen Hmam (Tunisia), Eduard Kokcearov (Rusia), Mateo Garralda (Spania) si David Juricek (Cehia).
In 2004, laureatii IHF au fost pivotul Ungariei, Anita Kulcsar, care si-a pierdut viata in luna ianuarie 2005 intr-un accident de masina, si portarul german Fritz Henning.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...

Azilul capitalismului din Apulia

După ce marii lideri ai planetei democratice s-au întâlnit într-un cătun din Elveția - să dea o bifă imperativei chemări a eroului Zele-Vogue la...

Vizita Familiei Regale în Finlanda: Întâlnire cu primarul orașului Tampere și comunitatea românească

Ziua de miercuri, 19 iunie 2024, a fost consacrată orașului Tampere. La Primăria municipală, Majestatea Sa și Principele Radu au fost întâmpinați de primarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă