18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialHugo Chavez, deja atins de un cancer, anunţă că urmează să fie...

Hugo Chavez, deja atins de un cancer, anunţă că urmează să fie operat din nou

Preşedintele Venezuelei Hugo Chavez a anunţat marţi la postul public de televiziune că urmează să fie supus “în zilele următoare” unei noi operaţii asupra unei “leziuni” aflată în zona din care i-a fost extirpată o tumoare canceroasă la jumătatea lui 2011, în Cuba, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“În cursul examenului (efectuat) în La Havana” la sfârşitul săptămânii, “o leziune a fost descoperită în acelaşi loc de unde a fost extirpată tumoarea acum aproape un an. Este o leziune mică, cu diametrul de aproximativ doi centimetri, vizibilă foarte clar. Acest lucru obligă la extirparea leziunii şi la o nouă intervenţie chirurgicală”, a declarat preşedintele Chavez pentru postul de televiziune VTV.

Examenele nu au relevat prezenţa unor metastaze “nicăieri”, a continuat preşedintele, în vârstă de 57 de ani, care a negat că ar fi pe moarte şi a dat asigurări că se simte “într-o bună condiţie fizică pentru înfruntarea acestei bătălii”.

Aceste declaraţii ale lui Chavez survin după mai multe zile de zvonuri intense pe reţele de socializare cu privire la starea sa de sănătate.

“Trebuie să vorbesc cu colegii mei în această seară sau mâine (miercuri), pentru a stabili unde vom efectua operaţia. Avem mai multe posibilităţi, dar ceea ce este sigur este că acest lucru trebuie să aibă loc în zilele următoare”, a adăugat el.

Chavez, care a fost operat de o tumoare malignă pe 20 iunie 2011 în capitala cubaneză La Havana, a fost supus ulterior unei chimioterapii, la finalul căreia a dat asigurări, în decembrie, că s-a “recuperat total” şi este vindecat.

Viitoarea intervenţie chirurgicală “ar trebui să fie mai puţin complicată decât precedenta”, în opinia sa.

Liderul venezuelean, aflat la putere din 1999, candidează pentru un al doilea mandat în alegerile prezidenţiale din octombrie, în cursul cărora se va confrunta pentru prima dată cu o opoziţie unită, concentrată în jurul guvernatorului de centru-dreapta Henrique Capriles.

Cele mai citite

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă