12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialHosni Mubarak: Nu vreau să mai văd egipteni bătându-se între ei

Hosni Mubarak: Nu vreau să mai văd egipteni bătându-se între ei

Preşedintele egiptean, Hosni Mubarak, a declarat joi, într-un interviu acordat lui Christiane Amanpour, că vrea să demisioneze, dar “nu poate de teamă că ţara ar plonja în haos”, relatează ABC News, citat de Mediafax.

Într-un interviu de 30 de minute acordat jurnalistei Chirstiane Amanpour la palatul prezidenţial din Cairo, Mubarak a declarat că s-a săturat să mai fie preşedinte şi ar vrea să demisioneze acum, dar nu poate de teamă că ţara ar putea plonja în haos.

Preşedintele egiptean s-a declarat tulburat de violenţele din piaţa Tahrir din ultimele zile, dar a precizat că nu Guvernul său este responsabil de ele, ci Fraţii Musulmani, susţine jurnalista americană.

“Am fost foarte nefericit în legătură cu ziua de ieri. Nu vreau să mai văd egipteni bătându-se între ei”, a precizat Mubarak, potrivit lui Amanpour.

Întrebat cum se simte când oamenii îi strigă insulte şi scandează că vor să plece, el a declarat: “Nu îmi pasă ce spun oamenii despre mine. Acum îmi pasă de ţara mea, îmi pasă de Egipt”.

Mubarak a afirmat, de asemenea, că după discursul în care anunţat că nu va mai candida la preşedinţie s-a simţit uşurat.

Preşedintele egiptean rămâne pentru moment în palatul prezidenţial împreună cu familia, bine păzit de trupe înarmate, tancuri şi sârmă ghimpată.

Întrebat cum răspunde apelurilor voalate ale Statelor Unite de a demisiona mai repede, el a declarat că i-a spus preşedintelui american Barack Obama: “Nu înţelegeţi cultura egipteană şi ce s-ar întâmpla dacă aş demisiona”. “Nu voiam să mai candidez. Nu am vrut ca Gamal să fie preşedinte după mine”, a declarat el, în timp ce fiul său, Gamal, se afla în aceeaşi încăpere.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă