16 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialHosni Mubarak ar suferi de o "depresie nervoasă" de când se află...

Hosni Mubarak ar suferi de o “depresie nervoasă” de când se află la închisoare

Fostul preşedinte egiptean Hosni Moubarak suferă o “depresie nervoasă” în închisoarea în care este deţinut după ce a fost condamnat la detenţie pe viaţă, au anunţat marţi serviciile de securitate şi unul dintre avocaţii săi, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Sănătatea lui Mubarak, în vârstă de 84 de ani, “s-a deteriorat de când se află în închisoare, în special în urma unei vizite a soţiei sale (Suzanne Mubarak) şi celor două fiice vitrege”, luni, a declarat pentru AFP un oficial din domeniul securităţii egiptene.

Fiul său cel mic, Gamal, care se află de asemenea la Închisoarea din Tora, o suburbie la sud de Cairo, a fost mutat pentru a fi mai aproape de tatăl său, potrivit acestei surse.

Unul dintre avocaţii săi, Yasser Bahr, a confirmat pentru AFP că Mubarak “este pe cale să facă o depresie nervoasă, care i-a afectat starea de sănătate generală”.

Mubarak, ca şi ministrul său de Interne din perioada în care s-a aflat la putere, Habib el-Adli, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru reprimarea revoltei faţă de regimul său, la începutul lui 2011, în care au fost ucise aproximativ 850 de persoane. Procurorii au cerut pedeapsa cu moartea împotriva celor doi.

Şase oficiali de rang înalt din cadrul serviciilor de poliţie au fost, însă, achitaţi, iar împotriva lui Mubarak şi a celor doi fii ai săi, Gamal şi Alaa, nu a fost reţinută nicio acuzaţie de corupţie. Cu toate acestea, Gamal şi Alaa au fost reţinuţi în detenţie, pentru alt proces.

Acest verdict este considerat prea blând de către mii de egipteni, care manifestează de sâmbătă cerând un nou proces.

De la îndepărtarea sa de la putere, în februarie 2011, sănătatea lui Mubarak a făcut în mod frecvent obiectul unor informaţii fragmentare şi contradictorii, potrivit cărora ar fi vorba despre un cancer, tulburări cardiace sau depresie. Numeroşi egipteni cred că aceste informaţii servesc la inducerea compasiunii faţă de fostul conducător.

Cele mai citite

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

Analiză: Investițiile străine directe în Europa scad pentru prima dată de la pandemie

Investițiile străine directe (ISD) în Europa au scăzut în 2023 cu 4% față de 2022 și cu 11% comparativ cu nivelul înregistrat în 2019,...

cum le plac cel mai mult jucătorilor sloturile?

Slot machines sunt una dintre cele mai populare opțiuni de jocuri de noroc folosite de...
Ultima oră
Pe aceeași temă