22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialHoria Tecău și Florin Mergea, primul duel la BRD Năstase Țiriac Trophy...

Horia Tecău și Florin Mergea, primul duel la BRD Năstase Țiriac Trophy 2016

Horia Tecău şi Florin Mergea sunt principalii favoriţi în proba de dublu a turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy (ATP), care este dotat cu premii totale de 463.520 euro şi are loc la Arenele BNR din Bucureşti.

Tecău şi Mergea vor juca în primul tur miercuri cu cuplul neozeelandez Marcus Daniell/Artem Sitak. Interesant este că Tecău a câştigat primul său titlu ATP avându-l ca partener pe Marcus Daniell, în 2010, la Auckland.

Horia Tecău deţine un record insolit la dublu, trei victorii la Bucureşti cu trei parteneri diferiţi, în 2012 alături de suedezul Robert Lindstedt, în 2013 alături de belarusul Max Mirnyi, iar în 2014 alături de olandezul Jean-Julien Rojer. În 2012 doua perechi cu jucatori romani se înfruntau, in turul I al probei de dublu de la BRD Nastase Tiriac Trophy.

Favoriții principali ai turneului atunci, Horia Tecau și suedezul Robert Lindstedt, au eliminat cuplul sută la sută românesc alcătuit din Florin Mergea si Andrei Dăescu.

A fost unul dintre duelurile interesante ale acestei competiții de tradiție de la noi. Nu trebuie uitat că Tecău și Mergea au mai fost colegi de dublu în trecut, dar în 2012 cei doi jucau cu parteneri diferiți. Horia a rupt echipa și a cunoscut succesul alături de Lindstedt, iar Mergea l-a atacat de mai multe ori în acea perioadă pe Tecău.

Din păcate, Horia Tecău și Florin Mergea sunt singurii sportivi români rămași în concursul de la București în ultima ediție a competiției despre care cei doi foști mari tenismeni ai lumii Năstase și Țiriac au anunțat că nu se va mai desfășura anul viitor.

Cele mai citite

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

SINDICATELE DIN CULTURĂ declară pe 18 Mai–NOAPTE ÎN MUZEELE DIN ROMÂNIA!

COMUNICAT DE PRESĂ SINDICATELE DIN DOMENIUL PROTECȚIEI PATRIMONIULUI CULTURAL NAȚIONAL asociate în cadrul Federației Naționale a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă