19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialHoria Georgescu află, marți, dacă rămâne în arest preventiv

Horia Georgescu află, marți, dacă rămâne în arest preventiv

UPDATE: Horia Georgescu a ajuns, marți, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde va afla dacă magistrații mențin măsura arestului preventiv, în dosarul în care este suspectat de abuz în serviciu, informează B1 Tv.

——–

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, află, marți, dacă rămâne în arest preventiv. Judecătorii instanţei supreme vor analiza măsurile preventive pentru toţi cei 12 inculpați, unii plasaţi în arest, alţii sub control judiciar, şi vor decide dacă le menţin sau le modifică.

Citește și: Fostul șef ANI, Horia Georgescu, trimis in judecată pentru trei fapte de abuz in serviciu în dosarul ANRP

La sfârşitul săptămânii trecute, fostul preşedinte al ANI a fost trimis în judecată, pentru abuz in serviciu. Ar fi prejudiciat statul cu 85 de milioane de euro, după ce, în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a aprobat trei dosare care aveau rapoarte supraevaluate.  

Horia Georgescu este acuzat de procurorii anticorupție că, în perioada 2008-2009, Comisia pentru Stabilirea Depăgubirilor, din care făcea parte, a aprobat trei dosare în care despăgubirile acordate fuseseră supralicitate.

Valoarea totală la care au fost evaluate imobilele supuse despăgubirii s-a ridicat, conform experților evaluatori, la suma de 129.709.168 euro, (467.448.907 lei ), precizează procurorii anticorupție.

Citește și: Horia Georgescu, șeful ANI, ARESTAT preventiv în dosarul despăgubirilor de la ANRP. Prejudiciul este de 75 de milioane de euro

”Din analiza rapoartelor de evaluare în cazul celor trei dosare a rezultat că evaluatorii desemnați nu au purtat o corespondență cu băncile, notarii publici, birourile de carte funciară, agențiile imobiliare etc. privind tranzacțiile deja efectuate/certe cu proprietăți imobiliare similare. În două cazuri, evaluatorii desemnați au utilizat, în cadrul metodei comparației directe, „comparabile” constând în anunțuri de vânzare publicate online sau în ziare, fără a purta corespondență cu deținătorii de informații privind tranzacțiile certe cu proprietăți imobiliare, care ar fi constituit un criteriu obiectiv de natură a determina prețul real al pieței imobiliare”, arată DNA.

Cele mai citite

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă