23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPoveştile victimelor Holocaustului Romilor, aduse în atenţia internauţilor

Poveştile victimelor Holocaustului Romilor, aduse în atenţia internauţilor

Holocaustul romilor, numit și Holocaustul “uitat”, pentru că majoritatea persoanelor nu au auzit niciodată despre el, este amintit printr-o campanie lansată de Centrul European pentru Drepturile Romilor (ERRC) pe reţelele de socializare, informează Agerpres.

Campania, care a strâns deja peste 100.000 de susținători în primele zile, a fost lansată înainte de Ziua Comemorării Holocaustului Romilor, care este marcată în fiecare an pe 2 august. 

Citeşte şi: O poveste incredibilă despre canibalism, foamete şi Transnistria

În timpul acțiunilor naziste de eradicare a romilor din Europa, sute de mii de persoane au fost torturate și ucise. Romi au fost de asemenea obiectul unor experimente medicale înfiorătoare ale naziștilor, se arată în comunicatul ERRC care luptă împotriva excluderii și a opresiunii romilor în întreaga Europă. 

Campania constă în selectarea unor povești individuale ale victimelor și ale unor fapte mai puțin cunoscute în legătură cu greutățile întâmpinate de romi în timpul Holocaustului. Pentru a ilustra aceste povești și fapte au fost folosite fotografii originale furnizate de Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA.

‘Trebuie să ne asigurăm că o tragedie ca Holocaustul nu se va mai repeta’, a declarat directorul pe probleme de cercetare și networking al ERRC Djordje Jovanovic, ale cărui rude au fost de asemenea deportați în lagăre de concentrare și uciși în perioada nazistă.

 

Cele mai citite

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă