16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialHollande a demis un ministru care a criticat măsurile de austeritate adoptate...

Hollande a demis un ministru care a criticat măsurile de austeritate adoptate pentru 2014

Preşedintele Franţei Francois Hollande l-a demis, marţi, pe ministrul Ecologiei, Delphine Batho, care a contestat public o importantă reducere a bugetului ministerului pe care îl conduce, în proiectul de buget pentru 2014, informează b1.ro.

Este pentru prima oară de la alegerea sa, în mai 2012, când Francois Hollande demite unul din cei 37 de miniştri ai ai cabinetului său, notează AFP.

“Preşedintele Republicii a demis-o pe doamna Delphine Batho şi l-a numit pe Philippe Martin ministru al Ecologiei, dezvoltării durabile şi energiei”, a informat administraţia prezidenţială din Franţa.

Delphine Batho a criticat dur măsurile de austeritate, bugetul ministerului său fiind redus cu 7% pentru anul viitor.

Prin această măsură, ministerul Ecologiei este unul dintre cele mai afectate de economiile pe care guvernul vrea sa le realizeze pentru a aduce deficitul public la 3,5% din PIB.

“Este un buget prost”, declarase ministrul Batho, încălcând astfel principiul solidarităţii guvernamentale, în vigoare în Franţa.

Cele mai citite

Angajări în schimbul contractelor cu statul într-o primărie din Buzău

Cazul denumit „Fata lu’ tata” a intrat în vizorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în urma unor suspiciuni legate de angajarea Biancăi Firon, fiica...

Actorul francez Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru agresiune sexuală

Actorul francez Gerard Depardieu a fost interogat de poliție în legătură cu agresiuni sexuale asupra a două femei, au declarat surse din cadrul poliției,...

Aeroportul Internațional „Delta Dunării”- „gaura” neagră a Consiliului Județean Tulcea

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a inaugurat recent, cu mare tam-tam, finalizarea lucrărilor de modernizarea a Aeroportului Internațional „Delta Dunării” de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă