15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialHillary Clinton: Turcia intenţionează să invoce Carta NATO pentru situaţia de la...

Hillary Clinton: Turcia intenţionează să invoce Carta NATO pentru situaţia de la frontiera cu Siria

Turcia intenţionează să invoce Carta NATO, care prevede solidaritate între statele membre, în legătură cu bombardamentele de la frontiera cu Siria, anunţă secretarul de Stat american, Hillary Clinton, citată de AFP, potrivit Mediafax.

“Turcia intenţionează să invoce formal Articolul 4 al Tratatului NATO, care ar declanşa consultări în cadrul NATO”, a declarat Clinton în cursul reuniunii de la Paris.

Alianţa Nord-Atlantică a anunţat săptămâna trecută că tratează “cu multă seriozitate” apărarea statelor membre, după ce premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că ar putea invoca Articolul 5 al Tratatului NATO pentru protejarea frontierei cu Siria.

“Tratăm cu multă seriozitate responsabilitatea protejării statelor membre”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Alianţei, Carmen Romero. “Urmărim situaţia cu multă atenţie”, a spus ea.

“NATO are responsabilitatea protejării frontierelor Turciei”, a declarat Erdogan în cursul unei vizite în China.

Articolul 5 al Tratatului NATO stipulează că, dacă un stat membru este vizat de un atac, toţi ceilalţi membri ai Alianţei trebuie să considere acest act ca fiind un atac îndreptat împotriva tuturor statelor membre.

 

Cele mai citite

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...
Ultima oră
Pe aceeași temă