14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialHidroelectrica a trecut de 100 mil. euro vânzări pe bursa de energie,...

Hidroelectrica a trecut de 100 mil. euro vânzări pe bursa de energie, de la intrarea în insolvenţă

Hidroelectrica a vândut marţi prin OPCOM electricitate de 108,4 milioane de lei (24,3 milioane euro) şi a ajuns la tranzacţii totale de la intrarea în insolvenţă de 106 milioane euro prin intermediul bursei de energie, potrivit Mediafax.

Compania a intrat în insolvenţă în luna iunie, iar de la acea dată a vândut prin OPCOM peste 2 TWh de electricitate, în valoare totală de 479 milioane lei (106 milioane euro), se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit firmei Euro Insol, administratorul judiciar al companiei, Hidroelectrica a câştigat prin vânzarea energiei pe OPCOM o sumă suplimentară de 45,7 milioane euro comparativ cu tranzacţionarea pe contracte directe încheiate în afara bursei de energie.

Hidroelectrica este controlată de stat, prin Ministerul Economiei.

Cele mai citite

Ce cred profesorii români că este important pentru elevii lor?

Corectitudinea științifică și actualitatea informațiilor sunt cele mai importante criterii din punctul de vedere al profesorilor atunci când vine vorba despre manualele școlare pentru...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

cum le plac cel mai mult jucătorilor sloturile?

Slot machines sunt una dintre cele mai populare opțiuni de jocuri de noroc folosite de...
Ultima oră
Pe aceeași temă