18.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialHEAT PLUS, sistemul de încălzire prin pardoseală cu raze FAR INFRARED, aduce...

HEAT PLUS, sistemul de încălzire prin pardoseală cu raze FAR INFRARED, aduce maximum de beneficii

Efectele benefice ale razelor de soare sunt bine cunoscute iar în prezent există şi soluţii, cum sunt cele de încălzire, în urma a căror adoptare se va beneficia nu numai de un sistem de încălzire modern şi performant ci şi de beneficiile pe care le aduc aceste raze.

La începutul anilor ‘60 cercetătorii NASA au ajuns la concluzia că razele infraroşii îndepărtate (FAR INFRARED) sunt cele mai sigure şi benefice, motiv pentru care toate costumele spaţiale folosite de astronauţii americani aveau sisteme de încălzire FAR INFRARED.

Beneficii

Dintre numeroasele efecte pozitive ale razelor FAR INFRARED semnalate de studiile științifice se poate menţiona intensificarea circulaţiei sanguine, diminuarea efectelor reumatismale  reglarea colesterolului şi creşterea imunităţi..

Nu mai puţin importante sunt efectele asupra mediului interior care se răsfrâng considerabil asupra confortului locatarilor. Aceste raze purifică aerul poluat, având efect de dezinfectare şi deodorizare, întrerup ciclul de răspândire a germenilor, mucegaiurilor, ciupercilor şi bacteriilor (de exemplu Legionella, bacteriile provenite din instalaţiile de aer condiţionat sau de apă caldă menajeră), produc în atmosferă ioni negativi care dau o puternică senzaţie de bine.

Dacă de câţiva ani au apărut sisteme de încălzire cu raze infraroşii sub formă de panouri radiante care se montează pe pereţi sau tavan sau surse care se pot folosi şi la exterior, şi care încălzesc cu predilecţie partea superioară a corpului,  acum există şi soluţia excelentă a încălzirii prin pardoseală cu raze infraroşii. Sistemul se numeşte HEAT PLUS şi acesta  încălzeşte podeaua, pereţii si toate obiectele din casă. Această caldură se acumulează în obiectele de mobilier, podea si pereţi care, la rândul lor, transmit caldura mediului înconjurator, obţinându-se astfel o temperatură optimă, confortabilă în încăpere, fără a încălzi mai întâi aerul din aceasta.

Încălzire rapidă și plăcută

Sistemul de încălzire HEAT PLUS permite încălzirea unei locuinţe în maximum 90 de minute., viteza de încălzire fiind de cel puţin şase ori mai mare faţă de cea a unui sistem de încălzire cu gaze sau lemn. Aceasta înseamnă, în cazul locuinţelor folosite numai în week-end, economii de energie cuprinse între 20 şi 40%! Deasemenea, acest sistem de încălzire este cel mai eficient dintre cele existente, deoarece poate fi deconectat chiar şi pentru intervale scurte de absenţă (zi – dormitoare, noapte – bucătărie, cameră de zi, birou, week-end – locuinţa de domiciliu sau birou) . Mai mult decât atât, sistemulul permite încălzirea modulară sau parţială a oricărui spaţiu la temperaturile dorite, fără  a avea nevoie de paravane sau pereţi despărţitori. Viteza de încălzire mare determină, de fapt, sporirea eficienţei, creşterea confortului şi diminuarea semnificativă a cheltuielilor.

Este deosebit de important faptul că sistemul de încălzire FAR INFRARED este singurul care asigură distribuţia uniformă a căldurii pe verticală şi estompează diferenţele de temperatură dintre podea şi tavan! Similar expunerii la căldura plăcută soarelui (dar fără razele nocive pentru organism de tip UV, GAMMA ale acestuia), sistemul de încălzire FAR INFRARED generează o căldură moderată, plăcută şi ”adâncă”. Deoarece gradul de penetrare al căldurii este de câteva zeci de ori mai mare faţă de acela al razelor infraroşii produse de sistemele clasice de încălzire, senzaţia de căldură produsă de acest sistem este aceea a unei temperaturi mai mari cu câteva grade comparativ cu cea efectivă. Temperatura corpului creşte uşor, exact ca după expunerea la razele soarelui. 17°C ”se simt” ca fiind 20°C . Raportat la consum, asta înseamnă o reducere de 15% a cheltuielilor de energie aferente.

Simpu, repede şi fără praf și zgomot

Oricare dintre suprafeţele unei încăperi (gresie, mochetă, parchet, etc.)  poate fi folosită ca suport pentru un  sistem de încălzire HEAT PLUS iar acesta este invizibil, pentru că se află sub aceste materiale de finisare, estetica încăperii nemaiavând de suferit, cum este în cazul caloriferelor..

Este un sistem sigur, fără componente mobile, cu protecţie multiplă la inundaţie, incendii, cutremure și poate fi utilizat pentru orice tip de încăpere: living, dormitoare, birou, bucătărie, baie, holuri, verandă, mansardă, pivniţă, terasă etc.

Costul de instalare este mult mai mic, comparativ cu costurile de instalare din ale unui sistem de încălzire cu centrală pe gaz şi nu este în nici un mod influenţat de tipul construcţiei, vechimea clădirii sau forma camerei.

Nu necesită întreţinere, nu generează nici un fel probleme la temperaturi negative și, ce este foarte important, este REFOLOSIBIL, pentru că se montează/demontează foarte uşor.

Instalarea este o operaţiune simplă, curată, ce se desfăşoară în linişte şi  nu necesită scule special, pregătire de specialitate sau echipament special, şi poate fi livrată, cu instrucţiuni detaliate, chiar sub formă de kit.

Mult mai multe detalii: www.heat-plus.ro

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă