12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialHCM pe plus, Tomis pe minus

HCM pe plus, Tomis pe minus

Handbalul constănţean are parte de stări de spirit diferite. Fanii HCM sunt încântaţi de jocul echipei favorite, în timp ce fetele de la CS Tomis şi-au dezamăgit amarnic suporterii printr-un început de an 2011 execrabil.

Echipa condusă acum de Ion Puşcaşu a pierdut miercuri seară încă un meci în Liga Naţională şi a ajuns la un bilanţ de 5 eşecuri în 6 jocuri disputate. Dacă la acestea mai adăugăm şi cele două înfrângeri din optimile Cupei Cupelor, putem spune că tomitanele se apropie de cel mai slab început de an din istoria de aproape 30 de ani a echipei. Băieţii au reuşit însă să se impună, tot miercuri seară, într-un joc extrem de important. Formaţia pregătită de Ion Crăciun a reuşit să câştige meciul cu Pandurii Tg. Jiu, scor 37-32, şi astfel s-a lansat în urmărirea liderului HCM Odorhei.

Echipa de pe litoral a câştigat meciul de la Constanţa cu echipa gorjeană şi a ajuns la a doua victorie consecutivă în acest an. Acest lucru înseamnă continuarea drumului către al 6-lea titlu naţional. „Dacă ne uităm la lotul pe care îl avem şi la jocul prestat de echipă, cred că nu greşesc dacă spun că HCM este principala favorită la titlu”, a declarat directorul executiv al constănţenilor, Nurhan Ali. La rândul său, tehnicianul Ion Crăciun a atins un alt aspect foarte delicat. „Dacă ne uităm la Reşiţa ce se întâmplă, la Steaua ce s-a întâmplat, putem spune că jocul este influenţat serios de starea financiară a echipei. Din fericire, HCM nu are astfel de probleme şi ne putem concentra în principal pe joc şi nu ne gândim la partea financiară, care este stabilă”, a declarat Ion Crăciun. La acest capitol CS Tomis stă acum mai bine după intervenţia autorităţilor locale constănţene, care au salvat echipa de pe litoral de la desfiinţare. Rezultatele întârzie însă să apară la echipa feminină.

PROGRAM

Deplasări dificile pentru HCM

Campioana României la handbal masculin va juca următoarele două partide în deplasare. Constănţenii vor juca miercuri pe terenul celor de la CSM Oradea pentru ca, trei zile mai târziu, să joace prima -partidă în Liga Campionilor, în acest an, în compania celor de la HC Croaţia Zagreb. Ambele întâlniri sunt extrem de importante. Prima în economia campionatului, iar cea de a doua poate da HCM-ului speranţe la -calificarea în optimile Ligii Campionilor.

5 este locul pe care HCM Constanţa îl ocupă în grupa D a Ligii campionilor.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă