15.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialHCM luptă pentru calificare

HCM luptă pentru calificare

Echipa de pe litoral joacă sâmbătă pe terenul celor de la Bosna Sarajevo, în penultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, un punct apropiindu-i mai mult pe constănţeni de optimi.

 

Mai sunt două etape din grupele Ligii Campionilor la handbal masculin, iar şansele constănţenilor de la Handbal Club Municipal de a ajunge în optimile competiţiei sunt intacte. Calculele sunt cât se poate de simple. În ultimele două meciuri, echipa de pe litoral trebuie să obţină cu un punct mai mult decât principala candidată la optimi, gruparea rusă St. Petersburg. Avantajul constănţenilor este că aceştia vor juca una din aceste partide în compania celei mai slabe formaţii a grupei, Bosna Sarajevo, în timp ce ruşii întâlnesc două din forţele grupei.

În ceea ce o priveşte pe HCM Constanţa, aceasta îşi poate asigura calificarea din punct de vedere teoretic în cazul în care obţine un succes în meciul de sâmbătă, programat pe terenul celor de la Bosna Sarajevo. Constănţenii s-au impus pe terenul propriu graţie unui gol marcat de Marius Stavrositu în ultima secundă de joc. Bosniacii se află însă în formă dacă judecăm după ultimul lor rezultat. Echipa din Sarajevo a învins runda trecută St. Petersburg, reuşind astfel să întindă o mână de ajutor echipei de pe litoral. Aceasta din urmă a arătat şi ea semne încurajatoare, chiar dacă a pierdut pe terenul celor de la Croaţia Zagreb. „Mai avem de jucat două partide extrem de importante. Sâmbătă întâlnim, teoretic, cea mai accesibilă echipă, în timp ce, în ultimul joc vom evolua acasă cu liderul. Cred că soarta calificării depinde numai de noi, deşi rezultatele ruşilor sunt şi ele importante. Am încredere în echipa noastră şi cred că putem să ne impunem în ambele jocuri”, spune portarul echipei de pe litoral, Mihai Popescu. Adevărul este că jocul din ultima rundă, cel cu Ciudad Real, de pe teren propriu, este cel mai important. HCM a mai făcut jocuri magistrale pe propriul teren şi spaniolii vor veni la Constanţa din postura de câştigători ai grupei, ceea ce înseamnă o lipsă de motivaţie şi un instinct de protejare în faţa accidentărilor.

HCM devine lider

Echipa de pe litoral luptă în paralel şi pentru un nou titlu în campionat. Desfiinţarea liderului UCM Reşiţa a făcut ca HCM să urce pe primul loc al ierarhiei de pe poziţia a treia. Deşi la un punct în spatele echipei de pe locul secund, HCM a beneficiat de recalcularea rezultatelor şi meciul cu UCM, încheiat la egalitate, a fost consemnat drept victorie. Acest lucru înseamnă că HCM a egalat la puncte pe HC Odorhei, dar, graţie golaverajului mai bun, a urcat pe prima poziţie a clasamentului competiţiei.

4 este locul pe care HCM trebuie să îl ocupe în clasamentul grupei Ligii Campionilor pentru a accede în optimi. Momentan este pe 5.

 

Cele mai citite

Cum să alegi și să instalezi corect panourile fotovoltaice

Panourile fotovoltaice sunt o sursă de energie verde - nu emit poluanți în atmosferă și contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon. În...

Mesajul lui Ciolacu pentru seniori, de ziua lor: cadou neimpozitat pentru pensii sub 3000 de lei

Premierul Ciolacu transmite că măsura se aplică tuturor pensiilor din sistemul public, dar și pentru cel de apărare și ordine publică Marcel Ciolacu susține,...

Aproximativ 600 de angajați de la Dacia s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Câți oameni vor pleca acasă

Aproximativ 600 de angajați de la fabrica de autovehicule Dacia de la Mioveni s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Dacia Mioveni a demarat, de la 1...
Ultima oră
Pe aceeași temă