-0 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialHCM Constanța, campioana României la handbal masculin

HCM Constanța, campioana României la handbal masculin

HCM Constanța a câștigat al nouălea titlu de campioană la handbal masculin, deși a fost învinsă în ultimul meci din Final 3 de principala contracandidată, Știința Bacău.

Echipa de handbal masculin HCM Constanţa a pierdut ultimul meci din Final 3, cu Știința Bacău, cu scorul de 24-19 (11-8). HCM Constanţa a încheiat Final 3 cu 9 puncte, la fel ca Ştiinţa Bacău, dar cu golaveraj mai bun în meciurile directe, astfel că îşi trece în cont titlul de campioană, al nouălea din palmaresul clubului. HCM a primit medaliile de campioană în sala din Bacău, conform Mediafax.

De asemenea, HCM a reuşit al cincilea event din istorie după ce şi-a trecut în cont în acest sezon şi Cupa României, în care a cucerit şi Supercupa României. Campioana va evolua în sezonul viitor în Liga Campionilor.

Ştiinţa Bacău încheie pe locul secund al Ligii Naţionale, cu medaliile de argint, în timp ce Potaissa Turda a cucerit medaliile de bronz, sărbătorite de ardeleni încă din etapa trecută, când aceştia au încheiat participarea în Final 3.

Rezultatele complete din Final 3 sunt următoarele: HCM Constanţa – Ştiinţa Bacău 27-18 (12-10), Potaissa Turda – HCM Constanţa 31-33 (16-20), Ştiinţa Bacău – Potaissa Turda 32-28 (17-13), Potaissa Turda – Ştiinţa Bacău 28-29 (13-15), HCM Constanţa – Potaissa Turda 35-28 (18-11) şi Ştiinţa Bacău – HCM Constanţa 24-19 (11-8).

Pentru clasarea finală pe locurile 4-6 au jucat HC Odorhei, Dinamo Bucureşti şi Energia Pandurii Târgu Jiu, în timp ce echipele clasate pe locurile 7-12 la finalul sezonului regulat au evoluat în play-out.

Cele mai citite

Majoritatea britanicilor vor reintegrarea pe piața unică a UE

Majoritatea britanicilor susțin reintegrarea pe piața unică a Uniunii Europene(UE), chiar dacă asta ar însemna restabilirea liberei circulații a lucrătorilor din blocul european, potrivit...

Consulul general al României la Cernăuți a acordat diplome de excelență jurnaliștilor români de război

Consulul general al României la Cernăuţi, Irina-Loredana Stănculescu, le-a acordat, miercuri, în cadrul unei ceremonii cu prilejul Zilei Naţionale a României, diplome de excelenţă...

Este oficial: România nu intră în Schengen în acest an

Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an, a transmis miercuri seara pe Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac, precizând că pe 5 decembrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă