18.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialHannibal s-a întors cu o poftă și mai mare de mâncare

Hannibal s-a întors cu o poftă și mai mare de mâncare

De curând a început la AXN cel de-al treilea sezon al serialului „Hannibal“. Enigmaticul actor care-l interpretează pe cel mai faimos și mai rafinat canibal din istoria cinematografiei, Mads Mikkelsen, a acordat cu acest prilej un interviu în exclusivitate României libere.

Mads, ce te entuziasmează la noul sezon?

Mads Mikkelsen:  Cred că la orice serial incitant este atunci când ne întoarcem, dar nu știm exact ce ne așteaptă. E o tendință de a agita un pic lucrurile în sezonul al treilea al serialelor, de a crea ceva nou pe baza premiselor existente. Primele două sezoane merg totdeauna mână în mână. Toată lumea știe că al treilea sezon va fi ușor diferit. Este și cazul nostru. Este foarte tare să îți revezi prietenii, colegii. Dar apoi vezi ce a pregătit Bryan Fuller (n.r. –creatorul serialului) pentru acest sezon. Adică o mare nebunie.

Care sunt noutățile?

M.M.: Ei bine, în primul rând eu am dispărut. Dar toată lumea știe cine sunt. Sunt fugar, ceea ce dă o vibrație în plus serialului. Mă aflu în Europa, prilej cu care serialul ne duce în locuri de atmosferă, precum Paris sau Florența. Să fie fugar nu înseamnă pentru Hannibal neapărat că se ascunde. Nu e genul lui. El stă destul de mult la vedere, în felul lui special. A existat o energie aparte la filmări, în scenariile anterioare nu au existat atâtea conversații intime. Acum Hannibal este mai extrovertit, poate unde se simte un pic mai liber. Cred că o să găsiți și note de umor în sezonul al treilea, plus câteva personaje sărite de pe fix și chiar lucruri nebunești, așa că nu vă veți plictisi.

Poți să ne spui câte ceva despre relația lui Hannibal cu Will?

M.M.: Treaba cu Will e cu dus și întors, iar relația dintre noi a fost întotdeauna provocatoare. Să îți dai seama cum va continua? Aici este partea sensibilă a lucrurilor. Desigur, ei mă vânează, acesta este acum scopul lor. Dar lumea lui Will este bivalentă, nu-i așa? Într-una dintre lumi el este polițistul care mă urmărește și în cealaltă este vânătorul fascinat de prada lui. Sunt conștient de acest miraj, așa că mizez pe asta. Există încă între noi doi jocul de-a șoarecele și pisica, dar și fascinația unuia pentru celălalt. Trebuie să păstrăm asta pentru că dacă atracția aceasta dintre noi nu ar exista, serialul ar fi doar despre un simplu polițist și despre un răufăcător oarecare. Pe când noi suntem speciali. Suntem Hannibal Lecter și prietenul și în același timp dușmanul lui, Will Graham.

Ne-ai spus ce reprezintă Hannibal pentru Will, dar ce înseamnă Will pentru Hannibal?

M.M.: Totul. Este cea mai importantă persoană pe care a cunoscut-o vreodată poate în afara surorii lui. Hannibal este într-un fel îndrăgostit de Will, la nivel mental cu siguranță. Vede un mare potențial acolo. Mintea lui Will e de o mare frumusețe. Ai putea spune că Hannibal este obsedat de Will. Asta nu înseamnă că nu l-ar putea ucide.

Unul dintre primele lucruri pe care le vedem este o geacă de piele și pe tine pe motocicletă. O mare schimbare de look și de preocupări.

M.M.: A, da. Încercăm să vă păcălim. Hannibal se pricepe foarte bine să se deghizeze în sensul că știe să fure identități și, de fapt, altcineva poartă geaca aceea de piele. A fost distractiv. Oamenii care erau prima dată la filmări la momentul acelei scene habar nu aveau ce se întâmplă de fapt, pentru că Hannibal este cu totul altfel, nu-i așa? Oricum, ne-am distrat pe cinste la filmări pe tema asta.

Ca actor, este interesant să portretizezi diferite fețe ale personajului?

M.M.: Este mereu interesant când interpretez personaje cu multe fețe și cred că Hannibal este unul dintre cele mai polivalente personaje pe care le-am interpretat vreodată pentru că este foarte, foarte greu să îți dai seama când este onest și când nu. Este una din cele mai distractive provocări să îl interpretez pe el.

Petreci mult timp în primele episoade cu personajul interpretat de Gillian Anderson, medicul psihiatru Bedelia du Maurier. Cum evoluează aventura ta cu ea în noul sezon?

M.M.: A, da…Nu este o relație sănătoasă, să spunem pe scurt. Nici ea nu este o persoană tocmai normală și vom ajunge și la momentul în care aflăm ce fel de istorie împărtășesc ei de fapt. Da, nu este deloc o legătură sănătoasă. Dar a fost chiar interesant să o am alături pe această femeie atât de ciudată atâta vreme.

Aveți o relație când de gheață, când fierbinte.

M.M.: Ar trebui să vezi cum interpretează Gillian acest personaj în timp ce adoptă o atitudine ca de Regina Gheții. Desigur, și Hannibal are adeseori o atitudine rece, dar pe Hannibal l-am văzut și foarte emoțional în anumite situații. Și ea este cam tot așa. Păstrează o distanță între ei, dar se arată uneori neașteptat  de caldă. E o relație pe cât de ciudată, pe atât de interesantă. Eu o numesc o relație bolnavă de frate-soră cu niște puternice accente sexuale.   

Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...

Ministerul Educaţiei a publicat clasamentul universităţilor din România

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Politehnica din Bucureşti ocupă primele trei locuri în Metarankingul Naţional pe anul 2023 al instituţiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă