12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialHandbalistii, sparring partner pentru Polonia

Handbalistii, sparring partner pentru Polonia

Nationala de handbal masculin a Romaniei a ratat calificarea la Euro 2010, dupa ce a fost invinsa, in deplasare, de Polonia, cu 34-22 (17-8), in ultimul meci din preliminarii. Marcatorii Romaniei au fost Ghionea – 5 goluri, Csepreghi si Asoltanei – cate 4, sania, Muresan si Irimescu – cate doua, Ciubotariu, Fenici si Mihalcea – cate unul. Astfel, cu un parcurs sinuos in preliminarii, elevii lui Aihan Omer nu au putut valorifica ultima sansa pe care o mai aveau, o victorie in meciul cu Polonia.
Romania nu a condus niciodata in Polonia. Prima reusita a tricolorilor a venit abia in minutul 6, prin Muresan, iar in minutul 11 tabela arata deja o diferenta de sase goluri, 8-2. La pauza a fost 17-8, iar diferenta a continuat sa creasca si dupa schimbarea terenurilor. Desi, la un moment dat, se ajunsese la 21-15, tricolorii au inregistrat o noua cadere inexplicabila, iar in minutul 52 scorul era 30-16. Polonia s-a impus cu 34-22, iar nationala a ratat si ultima sansa de a se califica la Euro, unde au ajuns Suedia si Polonia.

Romania a disputat opt partide in Grupa I, obtinand trei victorii (doua cu Turcia, una cu Polonia), un egal (in Suedia) si patru infrangeri (doua cu Muntenegru, una acasa cu Suedia si cea din Polonia), iar cu 7 puncte a incheiat pe locul patru dupa Suedia, Polonia si Muntenegru si inaintea Turciei.
Au obtinut calificarea la CE 2010 un numar de 15 echipe, Austria (organizatoare), Danemarca (campioana), Suedia, Polonia, Rusia, Serbia, Islanda, Norvegia, Croatia, Germania, Franta, Cehia, Spania, Ucraina si Slovenia. Ultimul loc se va stabili in urma meciului Slovacia-Ungaria.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă