22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialHandbal masculin: Victorie cu emoții pentru România, în fața Italiei, în preliminariile...

Handbal masculin: Victorie cu emoții pentru România, în fața Italiei, în preliminariile CM 2017

Naționala masculină de handbal a României a învins cu emoții formația Italiei, scor 30-28 (15-16), sâmbătă seara, la Conversano-Bari, în ultimul său meci din Grupa a 2-a a preliminariilor Campionatului Mondial de handbal masculin din 2017.

Tricolorii au făcut un meci modest și victoria lor a fost pusă sub semnul îndoielii multă vreme.

Italia, după un debut echilibrat, s-a desprins la două goluri, 6-4 (11). România a recuperat și a trecut în avantaj, 7-8 (16), care a crescut la două goluri, 8-10 (19). Italia a egalat în min. 26, 13-13, și a intrat la pauză în avantaj, 16-15.

Squadra Azzurra a dominat primele minute ale reprizei secunde și s-a desprins la 19-15 (33), după o serie de cinci goluri consecutive. Gazdele s-au aflat la cârma jocului până în min. 52, când tricolorii au restabilit egalitatea, 25-25. România a avut apoi 27-25 (55) pe tabelă (patru goluri la rând pentru echipa lui Omer Aihan), menținând ecartul până la final, deși italienii au ratat o aruncare de la 7 metri în ultimele secunde.

Pentru echipa noastră au marcat Valentin Ghionea — 8 goluri, Marius Mocanu — 6, Chike Osita Onyejekwe — 5, Alex Csepreghi — 3 (din 14 șuturi), Marius Sadoveac — 3, Ionuț Ramba — 2, Daniel Bera — 1, Dan Racoțea — 1, Marius Stavrositu — 1.

Golurile Italiei au fost reușite de Pasquale Maione — 6, Mario Sporcic — 5, Dean Turkovic — 4, Francesco Rubino — 4, Carlo Sperti — 3, Riccardo Stabellini — 3, Vito Vaccaro — 2, Gianluca Dapiran — 1.

Meciul a fost arbitrat de slovenii Bojan Lah și David Sok, iar delegat EHF a fost cipriotul Kyriakos Kaplanis.

România ocupă primul loc în clasament, cu 10 puncte, urmată de Austria, 8 p, Finlanda, 2 p, Italia, 2 p. Duminică are loc ultimul meci din grupă, Austria — Finlanda. Doar prima clasată se califică în play-off-ul Campionatului Mondial, iar Austria are avantajul rezultatelor directe cu România, meciul cu Finlanda anunțându-se a fi o formalitate.

Cele mai citite

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă