14.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialHANDBAL FEMININ: CSM București și Baia Mare spectacol total in Finala Ligii...

HANDBAL FEMININ: CSM București și Baia Mare spectacol total in Finala Ligii Naționale

CSM Bucureşti încearcă să câştige în premieră Cupa României, după un succes la limită obţinut în faţa echipei HCM Baia Mare, scor 26-25, în prima semifinală a turneului Final 4 de la Cluj.

României va evolua în finala de sâmbătă (ora 18:00) cu HCM Roman. HCM Roman s-a calificat în finala turneului Final Four al Cupei României, după ce a învins, vineri seară, la Cluj, pe Dunărea Brăila, scor 27-20, în a doua semifinală.

Ultima confruntare dintre CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare a reflectat din plin ce a însemnat de fapt această rivalitate în ultimii 2 ani. Un duel care a ţinut lumea handbalului femininin permanent în priză, o bătălie care a născut rezultate spectaculoase în această perioadă, atât la nivel de echipă naţională (bronz mondial şi calificare la Jocurile Olimpice), cât şi la nivel de club (câştigarea Ligii Campionilor).

Această ultimă performanţă a fost obţinută de CSM Bucureşti, însă nici Baia Mare nu a fost foarte departe de vârful handbalului european. HCM a suferit însă mult în ultimele luni din cauza problemelor financiare. În alte condiţii, poate istoria handbalului ar fi fost şi mai bogată.

Neplătite de săptămâni , jucătoarele de la Baia Mare au încercat să joace ultimul derby cu CSM Bucureşti în primul rând pentru propriul orgoliu. Allison Pineau, Katarina Jezic sau Melinda Geiger, handbaliste care au acuzat probleme de sănătate în ultimul timp, au ţinut să nu rateze ultimul bal. HCM a reuşit astfel să alinieze o echipă competitivă în faţa campioanei Europei. Şi chiar să-i dea o replică la înălţime în toate cele 60 de minute.

Sâmbătă la Cluj, CSM București și HCM Roman își vor disputa Trofeul Național.

Cele mai citite

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Explicația echipei lui Nicușor Dan, după ce RL a arătat că primarul ascunde problemele din Centrul Istoric, în clipurile sale electorale

După ce ROMÂNIA LIBERĂ a arătat cum primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, își filmează clipuri electorale inclusiv în Centrul Istoric al Bucureștiului, eliminând...
Ultima oră
Pe aceeași temă